Немања Мајдов у лову на трећу европску медаљу

17.04.2021. 12:29
0
ИЗВОР: Sport.dc.net

Репрезентативац Србије, Немања Мајдов, наступиће у недјељу на Европском првенству у Лисабону.

Мајдов брани сребро освојено прошле године у Прагу, а осим тога са сениорског Европског првенства има још сребро из 2018. године у Тел Авиву. Уједно, ово ће му бити и прво такмичење у 2021. години и прво баш од Европског првенства у Прагу из новембра прошле године.

- Још једно Европско првенство.  Мало је краћи размак између два Европска првенства, али је новонастала ситуација утицала да се много тога набаца у мало времена. Али, опет имамо исти изазов и исти циљ. Враћам се послије паузе и оправка, одрадио сам добар припремни камп, мало сам имао проблема са повредама, али мислим да сам успио дићи форму високо. "Doctore" (Љубиша Мајдов, тренер и отац, оп.а.) је задовољан. Сви знамо каква је деведесетка и какав нас рат чека, али идемо као и увијек, меч по меч. Боже помози и напријед до краја, рекао је за  портал "Sport.dc" Немања Мајдов.

Жријеб, као и обично, није био превише наклоњен момку из Источног Сарајева.

Прва препрека ће му бити Нијемац, Мартин Матијас.

Ради се о његовом вршњаку, али без неких превеликих успјеха. Више од годину и по није уписао резултат, па је са те стране и непознаница. Нису се до сада састајали.

Побједник тог дуела иде на добро познате борце, Давида Кламера из Чешке или Маркуса Најмана из Шведске. Са Чехом Немања има максималан омјер у три меча, али нису радили од 2018. године и поменутог Европског првенства у Тел Авиву. Са Најманом је такођер три пута радио, два пута је добио, а у посљедњем мечу у октобру прошле године је изгубио на Гренд слему у Будимпешти.

 

У овој линији жријеба су још Грузин, Лаша Бекаури, Француз, Алексис Метју, затим Израелац Ли Кохман, те Роланд Гоз из Мађарске.

Коментари 0
Повезане вијести
Џудо клуб Фамос из Источне Илиџе најуспјешнији клуб на државном првенству Џудо клуб Фамос из Источне Илиџе најуспјешнији клуб на државном првенству
Џудо судија из Бањалуке спасао живот младој такмичарки на првенству Балкана Џудо судија из Бањалуке спасао живот младој такмичарки на првенству Балкана
Џудисти "Олимпика" богатији за једанаест медаља Џудисти "Олимпика" богатији за једанаест медаља
Најчитаније
 • "Дани тикве" окупили велики број излагача и посјетилаца (ФОТО)
  9h 47m
  0
 • Највећу тикву узгојила Бојанa Милановић из Пријепоља
  9h 21m
  0
 • Активан хуманитарни број 17092 за нашу Магдалену!
  14h 4m
  0
 • Свете мученице Вера, Нада и Љубав и мајка им Софија
  15h 21m
  0
 • Тијела тројице Срба убијених у Бањској предата породицама
  9h 13m
  1