Ненси Пелоси слетјела у Тајпеј, Кина дигла борбене авионе

02.08.2022. 17:26
0
ИЗВОР: srna.rs

Авион у коме се налази група америчких политичара, укључујући предсједника Представничког дома Ненси Пелоси слетио је у Тајпеју, јавили су свјетски медији.

Вијест су пренијели Спутњик, ТАСС и Би-Би-Си.

Извјештаји о плановима Пелосијеве да посјети Тајван изазвали су тензије између САД и Кина, која се противи њеној посјети острву, које Пекинг сматра својом територијом.

Кинеска војска је у међувремену пребацила оклопне јединице и другу војну опрему ближе Тајванском мореузу, док су САД распоредиле један од својих носача авиона у региону близу острва.

Тајвански медији раније су јавили да ће Пелосијева стићи у 22.00 часа по локалном времену и да ће боравити у хотелу "Гранд хајат", као и да ће посјетити парламент и састати се лидерима Тајвана.

Пелосијева је допутовала авионом боинг Ц-40Ц, који је полетио из Куала Лумпура у Малезији, прелетио је острва Борнео и Сулавези, скренуо на сјевер, прелетио источне Филипине и слетио у Тајван.

Кинески медији јавили су да је кинеска војска упутила борбене авионе "сухој" "Су-35" у ваздушни простор код Тајванског мореуза. 

Коментари 0
Повезане вијести
Тону градови у Кини Тону градови у Кини
У земљотресу повријеђено 1.038 људи, 42 радника се воде као несталa У земљотресу повријеђено 1.038 људи, 42 радника се воде као несталa
Расте број жртава земљотреса на Тајвану Расте број жртава земљотреса на Тајвану
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    8h 52m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    10h 7m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    15h 58m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    14h 25m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    16h 17m
    0