Нереди у Атини: Демонстранти носили транспаренте на којима пише – „Држава је убица”

05.03.2023. 13:16
0
ИЗВОР: in4s.net

У центру Атине избили су нереди током новог протеста Грка због пропуста који су довели до тешке жељезничке несреће раније ове недјеље у којој је погинуло више од 50 људи.

Нереди су избили на тргу Синтагма, а полиција је употребила сузавац и шок бомбе, пише Спутник.

Демонстранти су носили транспаренте на којима је писало: „Држава је убица”, „Одмах смијените Мицотакиса!“, „Вас 300, ћутите!“, што је порука упућена посланицима.

Подсјетимо, стравична жељезничка несрећа догодила се у понедјељак нешто прије поноћи када се путнички воз са више од 350 људи сударио са теретним возом у централној Грчкој, недалеко од града Ларисе.

Грчки министар инфраструктуре и транспорта Костас Караманлис поднио је оставку, а шеф жељезничке станице у Лариси ухапшен је под сумњом да је одговоран за несрећу која се сматра најтежим жељезничким удесом у историји Грчке. Сумња се да је он крив што колосеци нису раздвојени на вријеме.

Коментари 0
Повезане вијести
Сахарска прашина прекрила Атину и друге градове Сахарска прашина прекрила Атину и друге градове
Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци
Велики протестни скуп Срба на КиМ: "Нећете нас протерати с наших огњишта" Велики протестни скуп Срба на КиМ: "Нећете нас протерати с наших огњишта"
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    20h 11m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    17h 46m
    6
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    22h 54m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    3h 45m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    2h 12m
    0