Neredi u Atini: Demonstranti nosili transparente na kojima piše – „Država je ubica”

05.03.2023. 13:16
0
IZVOR: in4s.net

U centru Atine izbili su neredi tokom novog protesta Grka zbog propusta koji su doveli do teške željezničke nesreće ranije ove nedjelje u kojoj je poginulo više od 50 ljudi.

Neredi su izbili na trgu Sintagma, a policija je upotrebila suzavac i šok bombe, piše Sputnik.

Demonstranti su nosili transparente na kojima je pisalo: „Država je ubica”, „Odmah smijenite Micotakisa!“, „Vas 300, ćutite!“, što je poruka upućena poslanicima.

Podsjetimo, stravična željeznička nesreća dogodila se u ponedjeljak nešto prije ponoći kada se putnički voz sa više od 350 ljudi sudario sa teretnim vozom u centralnoj Grčkoj, nedaleko od grada Larise.

Grčki ministar infrastrukture i transporta Kostas Karamanlis podnio je ostavku, a šef željezničke stanice u Larisi uhapšen je pod sumnjom da je odgovoran za nesreću koja se smatra najtežim željezničkim udesom u istoriji Grčke. Sumnja se da je on kriv što koloseci nisu razdvojeni na vrijeme.

Komentari 0
Povezane vijesti
Saharska prašina prekrila Atinu i druge gradove Saharska prašina prekrila Atinu i druge gradove
Dio mještana ponovo protestovao protiv izgradnje deponije u Kozjoj Luci Dio mještana ponovo protestovao protiv izgradnje deponije u Kozjoj Luci
Veliki protestni skup Srba na KiM: "Nećete nas proterati s naših ognjišta" Veliki protestni skup Srba na KiM: "Nećete nas proterati s naših ognjišta"
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    18h 2m
    0
  • Krađa u Palama
    16h 20m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    12h 47m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    15h 35m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    8h 56m
    0