Нешић: Додик да престане дијелити народ на опозицију и власт

13.02.2021. 12:19
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Предсједник ДНС Ненад Нешић поручио је лидеру СНСД Милораду Додику да престане дијелити грађане Српске на оне који гласају за његову партију и оне који то не чине, те да народну вољу и гласове не изједначава са куповином.

На јучерашњој конференцији за новинаре лидера СНСД и СП, Милорада Додика и Петра Ђокића, грађани Републике Српске још једном су могли да се учврсте у разлоге за промјене. Умјесто прихватања одговорности за проблеме који су очигледни, добили смо Ђокићеве оптужбе да неко споља покушава растурити стабилност Српске доводећи је у раван са коалиционим односима, истакао је Нешић.

Он је поручио Ђокићу да стабилност Српске није мјерена јачином смјешка “који има на сликама са Додиком, нити се мјери растом броја функција на период од годину дана колико му је остало”.

– Стабилност Српске мјери се њеним међународним угледом или цијеном вакцина. И ствар је јасна, дупло је нестабилнија и скупља за њен народ и то није кривица никога споља него вас. Додик је још један дан потрошио као предсједник СНСД умјесто да буде српски члан Предсједништва БиХ – навео је Нешић.

Он каже да предсједник СНСД има право на своје бриге, те да има право и на своје заблуде, тешке ријечи и подјеле.

– Члан Предсједништва БиХ ако воли свој народ не би смио да га дијели. Од предсједника СНСД још једном сам могао чути најновију прогнозу о крају ДНС. Нажалост по СНСД, предсједник те странке није у праву и сада га већ демантују вријеме и чињенице. Када је ДНС донио одлуку о изласку из коалиције, подсјећам да је Додик рекао како немамо појма какво нам је стање у партији, да ће се распасти и да ће мене сви напустити – подсјећа Нешић.

Додаје да данас, када ДНС није разбијен уцјенама, новцем и пријетњама Додику се “привиђају неке апанаже”.

Нешић истиче да је једина апанажа коју ДНС има и која расте из дана у дан народ!

– Народ који жели промјене, који је, када сте рекли да нас неће бити, ставио нас на треће мјесто по снази. Народ са којим смо свакога дана да би једном били први зато што без ДНС нема промјена. Да смо јуче имали члана Предсједништва, рекао би предсједнику СНСД да је непристојно да народну вољу и гласове изједначава са куповином. Рекао би му да је за њега сваки грађанин једнак и да у оном који гласа за њега види снагу а у оном који не гласа опомену и мотив да буде бољи – наводи Нешић.

Умјесто тога, како додаје он, предсједник СНСД је инсинуирао да грађани Републике Српске имају своју цијену јер не гласају за њих.

Нешић каже да је члан Предсједништва БиХ јуче заборавио да говори о народу који је своје животе уложио у стварање Републике Српске.

– Тим животом и том вјером у слободу и вас ће на изборима послати у опозицију – поручио је Нешић.

Коментари 0
Повезане вијести
Истекао рок за подношење пријава за учешће на изборима Истекао рок за подношење пријава за учешће на изборима
Савјет министара није одобрио средства за изборе Савјет министара није одобрио средства за изборе
ЦИК: "Поштовати прописе при сакупљању потписа подршке странкама и појединцима" ЦИК: "Поштовати прописе при сакупљању потписа подршке странкама и појединцима"
Најчитаније
 • Дојаве о бомбама на више локација у Источном Сарајеву
  5h 14m
  0
 • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева због наношења тјелесних повреда
  4h 25m
  0
 • Крађа у Палама
  5h 28m
  0
 • Нестао Милош Граховац из Невесиња
  4h 29m
  0
 • Приказан документарни филм поводом 30 година Источног Новог Сарајева
  19h 12m
  0