Никола Лазаревић: Крећемо са јасном причом за Српску, исток Српске, Сарајевско-романијску регију и Пале

16.02.2024. 10:02
0
ИЗВОР: katera.news

Прође скоро двије седмице од прекида исцрпљујућег протеста због опструкције наше иницијативе за одржавање Сабора Републике Српске, живнуо сам па је ред да најавим нови-стари пут и циљеве Еколошке партије РС-ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ.

ПРОТЕСТ КАО МОРАЛНИ ЗАЛОГ

Послије 33 дана поста на води, све са двадесетак инфузија и десетак супа, морао сам у болницу, или да прекинем протест.

Наравно да ми није падало на памет да идем у болницу, исто као што ми није падало на памет да тај протест ја, или Еколошка партија РС популистички користимо, све са великом помпом, конференцијама за штампу, јадиковкама и упућивањем апела да је Република Српска угрожена, као што и јесте, да је Сабор рјешење, као што и јесте, да је срамота прозваних што неко због њихове(не)савјести угрожава свој живот...

Па онда довођењем телевизија кући да ме снимају онако „леавог“,  па злоупотребом - објављивањем заједничких слика са оним који су долазили кући да ме подрже.

Нисам то хтио, ни дао, није то мој, и ниво Еколошке партије РС и тачка.

Наравно, у свој причи од 33 дана је било и оних који су звали, који су ме јавно подржали (нећу заборавити), било је и оних који су хтјели доћи, али нису за моје куће.

Значи, могло се ту просути много популизма, било је медија за такав приступ, али ми није падало на памет да то урадимо и тиме унизимо овај достојанствен начин политичке борбе за усаборење Српске.

Зашто не рећи, други би то радили, наиме, свједоци смо да су популизам и дневна политика у Републици Српској правило.

Ипак у сваком правилу има и неки изузетак, па и у политици Српске, тај изузетак јесте саборна, национално одговорна, програмска и конкретна прича, те коректно понашање према другим, понашање које краси ЗЕЛЕНЕ СРПСКЕ од првог дана оснивања, што сви у другим партијама и признају.

Е зато данас са позиције морално чисте и писмене приче можемо досадашњи господски начин бављења политиком користити као ЗАЛОГ, све да нам се на изговорену ријеч може вјеровати.

Мало ли је кад због лопова и лажова данас народ оправадано мало коме из политике вјерује?

РЕПУБЛИКА СРПСКА

Мислим да је било доста „погрешног“, боље рећи наивног вођења политике Еколошке партије РС, сазрели смо и дјелима доказали да јесмо национално одговорна партија, да се држимо идеологије и програма ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, да имамо политичку платформу СРПСКА ЗА 21. ВИЈЕК, све као доказ да знамо одговорити бремену времена на прави начин.

Вријеме је да оним који виде даље пружимо руку сарадње на програмској основи и на политичкој платформи СРПСКА ЗА 21. ВИЈЕК, платформи која значи саборан и писмен пут до здраве, срећне и вјечне Републике Српске, са једне стране.

Са друге, вријеме је да будемо конкретни и правични - жестоки према сателитским партијама које немају идеју, идеологију, програм, нити часне људе, партијама које користе популизам, превару, куповину и крађу гласова да би врхови тих СЕКТИ добили „довољну“ подршку да могу бити дио власти, без озбзира што је цијена тих бездушних криминалаца задње двије деценије економски, привредни, морални и демографски колапс Српске, расељавање становника, одузимање дејтонских надлежности, уништавање и распродаја природних ресурса...

Значи, на свом програмском путу ћемо тражити јаког и национално одговорног партнера, партнера који зна шта је за Српску добро у новом времену, партнера који има ширину, који разумије визију, идеју и програм ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ - тражићемо стратешког партнера са којим ћемо кроз писмен трогодишњи рад стећи повјерење народа да заједно будемо најбројнија посланичка групација у НСРС и темељ будуће владе, све послије избора, по Српску те судбоносне 2026. године.

Понудићемо Републици Српској људе од знања и искуства, јасан економски и политички програм са роковима извршења (доградњу неуништивог правног, политичког, безбједносног, привредног и образовног система), понудићемо правну и праведну државу, пружити руку  Федерацији са понудом на узајамном поштовању, сарадњи и развоју дејтонске БиХ.

Еколошка држава и заштита природних ресурса, здрава, хумана и спортска нација - то смо програмски ми, то нам је кључни програмски циљ, за то имамо знања и храбрости и због тога ћемо ћемо тражити  подршку народа за заустављање рудне, енергетске, шумске и грађевинске мафије.

Значи, тражићемо ПЛЕБИСЦИТАРНУ ПОДРШКУ НАРОДА ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ ОДГОВОРНОСТИ за наша РАДИКАЛНА И ПРИЈЕКО ПОТРЕБНА РЈЕШЕЊА по питању заштите, ревитализације и контролисаног коришћења преосталих ПРИРОДНИХ РЕСУРСА - услова  биолошког опстанка свих наших породица на просторима Републике Српске.

Понудићемо грађанима државу социјалне правде, одгој моралне, здраве и спортске нације, те одгој младости која зна своју историју, баштини своју традицију, поштује друге и другачије и иду у корак са новим временом.

ИСТОК СРПСКЕ

Понудићемо спасоносни пројекат на полупразном истоку Српске, понудићемо са партнерима ЛЕКС-СПЕЦИЈАЛИС ЗА ИСТОК, законско рјешења којег ће због плебисцита грађана истока НСРС морати усвојити, а стотине писмених и способних људи у свим општинама тај спасоносни пројекат-програм провести.

Законско рјешења које ће уз јасан план са роковима за рекордно кратак период изградити комплетну путну инфраструктуру од Зворника, до Требиња, задржати, запослити и повратити народ у 28 општина на истоку (БИРЧ-САРАЈЕВСКО-РОМАНИЈСКА и ГОРЊОДРИСКА РЕГИЈА-ХЕРЦЕГОВИНА), све кроз развој стратешких грана привреде, односно, ревитализацију и контролисано коришћење преосталих природних ресурса, развој постојећих привредних капацитета, покретање привредних капацитета која имају инфрструктуру, а тренутно нису у функцији, те коришћења природних љепота за развој свих облика туризма, љепота са којим на срећу свих нас располаже, због наших полтрона и лопова до имбецилности понижени, расељени и опљачкани исток Републике Српске.

САРАЈЕВСКО-РОМАНИЈСКА РЕГИЈА

За Сарајевско-романијску регију већ постоји јасан пројекат- програм под називом САРАЈЕВСКОРОМАНИЈСКА РЕГИЈА= РАЗВИЈЕНЕ РЕГИЈЕ АЛПСКИХ ЗЕМАЉА.

Тај пројекат, као и пројекат повезивања са Горњодринском регијом је годинама на понуди грађанима шест општина града Источно Сарајево и Горњодрињске регије.

На прошлим локаним изборима 2020 године су тај МЕГА пројекат ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ подржали садашњи градоначелник Љубиша Ћосић и опозициони кандидат за градоначелника Мирослав Лучић.

То су обећање народу потврдили у току кампање стављајући у сједишту ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ потпис на споразум о провођењу пројекта, све уз констатацију да он нема алтернативу, те да ће у случају побједе тај пројекат у два четворогодишња циклуса реализовати, све у сарадњи са локалним самоуправама у шест општина града Источно Сарајево, баш онако како сам у том пројекту то и предвидио.

Испало је да је обећање садашњег градоначелника грађанима у кампањи једнако причи из култног домаћег филма кад мајка каже  уплаканој кћерки, „дијете, што момци на вече дјевојкама обећају, ујутро се не важи“.

Шта је ту је, пројекат је жив, али овог пута са извјесном реализацијом, све јер ће се ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ са програмским партнерима „побринути“ да ове јесени убједљиво побиједи идеја, визија, програм и образ Романије и сарајевских Срба у свих шест општина града Источно Сарајево, наравно, неминовно, а на основу породичних и других веза, кроз јасну програмску причу о повезивању ресурса и људског потенцијала са Сарајевско-романијском регијом, побиједиће и идеја, саборност, програм и образ Срба Старе Херцеговине- Горњодрињске регије.

На то сам спреман и свакако да ћу комплетан пројекат за ту регију уступити програмској коалицији која буде на истој причи са ЗЕЛЕНИМ СРПСКЕ за територију града Источно Сарајево.

ПАЛЕ

На крају, али за мене као творца програма за Пале и пројекта ПАЛЕ ЕКОЛОШКИ ГРАД не мање важно.

Морам рећи да за Пале нема непознатих по питању шта треба и на који начин урадити, одакле „намаћи“ средства за капитане инвестиције и кога све у ту МЕГА причу увезати, све да би по изгледу и начину понашања Пале оправдало назив пијемонта српства, те да би умјесто политичког спиновања власти, у стварном животу Пале постало велелепна ПРЕСТОНИЦА у којој столује предсједник Републике Српске.

Зна се тачно пут по коме ће Пале постати први еколошки чист град у Републици Српској, како ће се увезати привреда, ревитализовати село и развити туризам у Палама и широј регији, све да би Пале са олимпијском Јахорином стало у ред туристичких МЕГА дестинација Европе, на понос свих нас и Срба у расејању- милиона наших сународника у расејању који су због грађанаског рата завољели слободарско Пале, наших који ће коначно са поносом моћи долазити у уређене рајске вртове заштићене и загрљене синонимом слободе-Романијом и олимпијском љепотицом Јахорином.

Наравно, Еколошка партија РС за то има јасан програм, посудио сам га кроз коалицију 2016. године (знају Паљани), испоставиће се најгорој власти у историји Пала.

Власти која је иза себе имала све, од јасног програма, до ентузијазма најјачих људи у општини, подршку њихове владе и предсједника Републике Српске.

Нажалост, дословце ништа од програма (капиталних инвестиција) садашња власт није реализовала.

Зашто, мени никад неће бити јасно, осим из љубоморе ПРИКА, све јер би се видјело да су Пале преобразили Зелени и Лазаревић у сарадњи са владом, партнерима у државама ЕУ, зеленим ЕУ и јаким еколошким свјетским фондацијама.

Чињеница је да садашња власт није хтјела, за ових седам година, искористити лако доступних десетине и десетине милиона КМ за капиталне еколошке пројекте (водовод, колектор, пречистач отпадних вода, прелијепу шеталишну стазу уз Миљацку, уређење комплетног града, Трга код поште, рјешење по здравље и развој туризма супер опасног загађења ваздуха током зиме у граду, опоравку села и МЗ...), али зато јесте за ових седам година владавине ПРИКА и њихових сатрапа Паљане понизила, распродајом грађевинског земљишта у Палама и на Јахорини оштетила буџет општине за више стотина милиона КМ и плански Паљане ставила под контролу твораца новог паљанског УЗП.

Значи, за Пале ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ имају рјешење, имамо два часна, за било ког кандидата власти, по свим питањима прејака кандидата за начелника, људе који знају знање - доказане организаторе који ће са тимом писмених, храбрих и остварених људи из програмске коалиције доћи у свако село и све мјесне заједнице, односно који смију са образом изаћи пред све грађане општине Пале.

Часне људе, тим који ће у непосредном разговору са народом понудити рјешења и затражити од њих подршку, све да Пале ослободе, на идеји и позитивној енергији у СЛОБОДИ да их уједине, те да уз подршку (од КУЛАКА) ослобођеног народа, од идуће године крене реализација програма са тачним роковима, све да Пале у зацртаном року постану еколошки град, регионални привредни, културни и образовни центар, град спорта и културе, град који се са правом може назвати мега туристичком дестинацијом, те у правом смислу ријечи, престоницом Републике Српске.

Престоницом у којој ће да столује њен предсједник - симбол њеног постојања, јединства, саборности и писменог понашања на путу до здраве, срећне и вјечне Републике Српске.

П.С. Морало је дуже да би се свима послале јасне поруке. Наравно, у наредном периоду ћу појединачно обрадити поменуте теме, посебно за исток и Сарајевско-романијску регију, све да убједљивом побједом идеје, програма, образа и храбрости на идућим локалним изборима створимо политички амбијент за реализацију МЕГА пројекта - САРАЈЕВСКОРОМАНИЈСКА РЕГИЈА=РАЗВИЈЕНЕ РЕГИЈЕ АЛПСКИХ ЗЕМАЉА.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Лазаревић: Да сад, господо, у НСРС видимо ко је „патриота“, а ко „издајник“ Лазаревић: Да сад, господо, у НСРС видимо ко је „патриота“, а ко „издајник“
Лазаревић: Посебна сједница НСРС - комедија за коју тек иде плаћање карте Лазаревић: Посебна сједница НСРС - комедија за коју тек иде плаћање карте
Лазаревић: Домановићево „Позориште у паланци“ синоћ у Палама Лазаревић: Домановићево „Позориште у паланци“ синоћ у Палама
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    14h 19m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    14h 33m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    14h 25m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    16h 50m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    5h 14m
    0