Николина Покрајац најбољи студент Електротехничког факултета у Источном Сарајеву

26.06.2023. 09:02
1
ИЗВОР: srna.rs

Николина Покрајац, као најбољи студент четврте године Електротехничког факултета /ЕТФ/ Универзитета у Источном Сарајеву, изјавила је да се упорност и труд, као и тежња ка стварању боље верзије себе увијек исплате, додајући да стечено знање човјеку нико не може да одузме.

Николина, чији је просјек оцјена девет на студијском програму Рачунарство и информатика, рекла је да је одувијек гајила посебну љубав према математици и информатици, те напомиње да то двоје спаја Електротехнички факултет.

- Одлучила сам се за овај факултет, јер сам чула добре препоруке, да је квалитетан план и програм, стручан наставни кадар и да прате трендове који постоје у свијету када је ријеч о извођењу наставе - изјавила је Покрајчева за Срну.

Покрајчева је завршила Трећу гимназију у Сарајеву, гдје и сада живи, те наводи да је у средњој школи развила посебну љубав према математици и информатици.

Раније се бавила спортом, док је то сада сведено на рекреативни ниво, а тренутно, како каже, највише времена проводи у раду на рачунару и читајући књиге.

Говорећи о годинама студирања на ЕТФ-у у Источном Сарајеву, Покрајчева је навела да је то за њу предивно искуство, као и да је уз добру организацију могуће све обавезе правовремено завршити и имати друштвени живот.

Она сматра да је знање битно, да је увијек на цијени и да је то највеће богатство које је покретач напретка у свијету.

Она је додала да су можда у ранијем периоду Електротехнички факултет првенство студирали мушкарци, али да се тај тренд временом промијенио због развоја интересовања и код дјевојака за овај студиј.

- Радила сам одређене пројекте за факултет, док су одређени настали приватно са жељом за додатним унапређењем знања. Међу пројектима који су углавном били израда апликација, издвојила бих један који у себи обједињује практичан рад у лабораторији и процес кодирања, а то је израда мини ЦНЦ уређаја - навела је Покрајчева.

Она је напоменула да је остало да положи још неколико испита, те изради дипломски рад, а планира након тога уписати мастер и наставити са стручним усавршавањем.

- Можда је још рано да говорим о неким плановима када је запослење у питању, али све могућности су отворене, од рада на факултету до неких компанија и слично  - навела је Покрајчева.

Продекан за наставу на ЕТФ-у Универзитета у Источном Сарајеву Срђан Лале о Николини говори све најбоље, истичући да она припада групи вриједних студената који су увијек први на испитним роковима и редовно завршавају обавезе.

Он је додала да је пракса ЕТФ-а да најбољи студенти, по окончању студија, буду и запослени на факултету гдје имају прилику да, уколико желе, граде каријеру.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Neven 26.06.2023. 12:55
    Bravo za mladu i uspješnu Nikolinu. Svaka čast za visoke ocijene i pokazano znanje na ovom teškom i vrlo zahtjevnom fakultetu. Perspektivno zanimanje i profesija, tako da za posao sigurno nemora da brine. Sretno u nove pobjede i usavršavanje u struci.
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
ЕТФ наградио побједнике такмичења у изради мобилних апликација (ФОТО) ЕТФ наградио побједнике такмичења у изради мобилних апликација (ФОТО)
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    18h 18m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    19h 2m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    23h 7m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    23h 11m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    8h 38m
    0