Nikolina Pokrajac najbolji student Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu

26.06.2023. 09:02
1
IZVOR: srna.rs

Nikolina Pokrajac, kao najbolji student četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu, izjavila je da se upornost i trud, kao i težnja ka stvaranju bolje verzije sebe uvijek isplate, dodajući da stečeno znanje čovjeku niko ne može da oduzme.

Nikolina, čiji je prosjek ocjena devet na studijskom programu Računarstvo i informatika, rekla je da je oduvijek gajila posebnu ljubav prema matematici i informatici, te napominje da to dvoje spaja Elektrotehnički fakultet.

- Odlučila sam se za ovaj fakultet, jer sam čula dobre preporuke, da je kvalitetan plan i program, stručan nastavni kadar i da prate trendove koji postoje u svijetu kada je riječ o izvođenju nastave - izjavila je Pokrajčeva za Srnu.

Pokrajčeva je završila Treću gimnaziju u Sarajevu, gdje i sada živi, te navodi da je u srednjoj školi razvila posebnu ljubav prema matematici i informatici.

Ranije se bavila sportom, dok je to sada svedeno na rekreativni nivo, a trenutno, kako kaže, najviše vremena provodi u radu na računaru i čitajući knjige.

Govoreći o godinama studiranja na ETF-u u Istočnom Sarajevu, Pokrajčeva je navela da je to za nju predivno iskustvo, kao i da je uz dobru organizaciju moguće sve obaveze pravovremeno završiti i imati društveni život.

Ona smatra da je znanje bitno, da je uvijek na cijeni i da je to najveće bogatstvo koje je pokretač napretka u svijetu.

Ona je dodala da su možda u ranijem periodu Elektrotehnički fakultet prvenstvo studirali muškarci, ali da se taj trend vremenom promijenio zbog razvoja interesovanja i kod djevojaka za ovaj studij.

- Radila sam određene projekte za fakultet, dok su određeni nastali privatno sa željom za dodatnim unapređenjem znanja. Među projektima koji su uglavnom bili izrada aplikacija, izdvojila bih jedan koji u sebi objedinjuje praktičan rad u laboratoriji i proces kodiranja, a to je izrada mini CNC uređaja - navela je Pokrajčeva.

Ona je napomenula da je ostalo da položi još nekoliko ispita, te izradi diplomski rad, a planira nakon toga upisati master i nastaviti sa stručnim usavršavanjem.

- Možda je još rano da govorim o nekim planovima kada je zaposlenje u pitanju, ali sve mogućnosti su otvorene, od rada na fakultetu do nekih kompanija i slično  - navela je Pokrajčeva.

Prodekan za nastavu na ETF-u Univerziteta u Istočnom Sarajevu Srđan Lale o Nikolini govori sve najbolje, ističući da ona pripada grupi vrijednih studenata koji su uvijek prvi na ispitnim rokovima i redovno završavaju obaveze.

On je dodala da je praksa ETF-a da najbolji studenti, po okončanju studija, budu i zaposleni na fakultetu gdje imaju priliku da, ukoliko žele, grade karijeru.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Neven 26.06.2023. 12:55
    Bravo za mladu i uspješnu Nikolinu. Svaka čast za visoke ocijene i pokazano znanje na ovom teškom i vrlo zahtjevnom fakultetu. Perspektivno zanimanje i profesija, tako da za posao sigurno nemora da brine. Sretno u nove pobjede i usavršavanje u struci.
Povezane vijesti
Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu
ETF nagradio pobjednike takmičenja u izradi mobilnih aplikacija (FOTO) ETF nagradio pobjednike takmičenja u izradi mobilnih aplikacija (FOTO)
Dan otvorenih vrata na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu (FOTO) Dan otvorenih vrata na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    7h 45m
    8
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    23h 15m
    0
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    22h 29m
    0
  • Na Vaskršnjem bazaru prikupljeno 2.820 KM
    22h 46m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    10h 16m
    0