Нина продаје крофне још данас, а онда иде са татом у Москву

28.06.2023. 10:43
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Мала Нина Нинковић (11), постала је главна тема, нажалост због болести њеног тате, којем је потребно хитно лијечење. Нина свакодневно продаје крофне по симболичној цијени од 100 динара у насељу Адице од 17.00 до 19.00 часова.

Нина данима напорно ради, а грађани из свих дијелова Србије су уједињени да јој помогну и остваре велику жељу, да јој тата отпутује у Москву на лијечење.

Данас је за "ТВ Пинк" министар Синиша Мали изјавио да ће држава помоћи Нини и њеној породици, те да је тако контактирао и министарку Даницу Грујичич како би заједно нашли што боље рјешење за Нининог тату.

Наташа Нинковић, Нинина мама за "Телеграф" открива како се осјећа након лијепих вијести.

- Морам да кажем да се ми лечимо овде од 2016. године, али је ситуација све гора. Хвала министрима, хвала свим лекарима који су предивни и јако пуно чине за нас - прича и додаје, да је новчана ситуација јако боља и да су успјели да прикупе новац за пут.

- Све је отишло предалеко, људи долазе са свих страна и хвала свима. Морам да кажем да смо скупили новац и да идемо у Москву, карта до тамо кошта 1000 евра, а видећемо колики су остали трошкови. За сада имамо довољно новца – рекла је она.

Како каже, пута се не плаше, јер су све обезбиједили.

- Не плашимо се пута тамо, нашли смо људе који ће нам помоћи. Скупљамо још неке папире и одлазимо тамо да све предамо и видимо, а тада ћемо објавити и у којој смо болници, а путем друштвених мрежа ћемо објавити и таксативно шта колико кошта, те ћемо ако затреба новац да се обратимо свима, а уколико буде превише новца, поделићемо осталим корисницима фондације – навела је.

На питање да ли Нина наставља да продаје крофне, рекла је кратко.

- Биће још данас на старом месту, неки људи нису могли пре да дођу, па су се сада најавили и желе да нам помону, па ћемо само још данас бити тамо. Ко жели, може да дође - закључује Нинина мама Наташа.

Подсјетимо, Нинин тата Зоран Нинковић је 2016. године изгубио вид услијед аблације ретине. У марту 2022. поново се јавља аблација и дијагностикована је симпатичка офталмија и панувеитис и Зоран је животно угрожен.

Одлази у клинику на Звездари гдје добија системску терапију, хемотерапију и имуносупресивне капи. Након годину дана појава фибрина због којег му се магли вид јавља се и изражена фотофобија. Прати се стање цијелог организма због високих доза хемотерапије.

Новчана средства су потребна за даљу дијагностику, прегледе, анализе, набавку лијекова, лијечење у земљи и иностранству, као и за путне трошкове и смјештај, преноси "Телеграф".

Коментари 0
Повезане вијести
Нина Нинковић, дјевојчица с крофнама, добитница признања "Сведочанство о доброти" Нина Нинковић, дјевојчица с крофнама, добитница признања "Сведочанство о доброти"
Најмекше крофне по бакином рецепту Најмекше крофне по бакином рецепту
Нина Нинковић добила посебан поклон од човјека који је препознао њену доброту и племенитост (ФОТО) Нина Нинковић добила посебан поклон од човјека који је препознао њену доброту и племенитос...
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    8h 25m
    6
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    8h 30m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    9h 22m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    21h 52m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    9h 36m
    0