Његош Михајловић из Пала ниже успјехе на свим пољима

13.10.2019. 11:36
0
ИЗВОР: Катера

Наш суграђанин Његош Михајловић, члан Удружења за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“ из Пала већ неколико година уназад биљежи одличне резултате у бројним спортовима, највише у атлетици, стоном тенису и нордијском трчању.

Овај деветнаестогодишњак је члан поменутог удружења постао прије тачно девет година, а своју хиперактивност, коју је имао као дјечак, примјенио је кроз спорт и бројна спортска такмичења.

На протеклим Свјетским љетним играма Специјалне олимпијаде, која је овог љета одржана у Уједињеним Арапским Емиратима, Његош се нашао међу 16 спортиста испред репрезентације БиХ.

- Као члан репрезентације БиХ ишао сам на Специјалне олимпијске игре у Дубаји и тамо сам освојио треће мјесто у атлетици, у дисциплини трчање на 400 метара и шесто мјесто у дисциплини скок у даљ – каже Михајловић у изјави за Катеру.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Његош каже да му је сам одлазак у УАЕ и на Специјалну олимпијаду, на којој је из Удружења „Сунце“ учествовала и Милада Елез у стоном тенису, пружио велику прилику да покаже свој таленат у атлетици, али и да упозна много нових пријатеља из цијелог свијета.

- Дисциплина скок у даљ ми се највише свиђа, а почео сам да се такмичим у томе када сам гледао једну дјевојку, која је учила да скаче и њен тренер је позвао моју мајку и питао да ли ја могу да скачем, тако да сам ја отишао на тренинг и њему се допало то. Мој тренутни рекорд у скоку у даљ је 5,10 метара – истиче Његош.

Овај свестрани младић, поред атлетике која му је примарни спорт и у којој види своју будућност и перспективу као успјешног спортисте, задовољство и шансу за освајање нових медаља проналази и другим спортовима.

-  Има много спортова којима се бавим, а поред атлетике то су и кошарка, пливање, стони тенис, скијање и нордијско трчање. Прије двије године сам био у Аустрији на Специјалној олимпијади, гдје сам освојио пето и шесто мјесто у нордијском трчању – каже нам Његош.

Он у својој соби посједује читаво „богаство“ ако говоримо о дипломама, наградама, пехарима и медаљама са освојених првенстава, избора спортисте општине Пале, града Источно Сарајево и Републике Српске, као и бројних других такмичења.

Његош је био дио репрезентације БиХ на Европском првенству у баскету „три на три“, које се одржало у Шведској, а одакле се вратио препун утисака и новом медаљом, коју је уврстио у своју богату колекцију.

Свакако да треба напоменути да је Његош био и дио Европског омладинског олимпијског тима (ЕЈОФ), у тиму БиХ, гдје је наступио у нордијском трчању на борилишту Дворишта.

Ипак, свега овог не би било да није упорних и истрајних родитеља Миладе и Рајка, који су вјеровали у Његоша и који су му помогли да истраје у својим намјерама, да се оствари у свим оним спортовима за која је показао највеће интересовање.

Такође, велике заслуге за Његошеве бројне успјехе на пољу спорта имају и запослени у Удружењу „Сунце“, почев од директора Миленка Вујиновића до његових другара из школе, који су му, како каже, увијек били велика подршка на путу ка остваривању највећих циљева.

-  Увијек када освојим неку медаљу, моја породица и другари буду срећни због мене, пруже ми подршку и похвале ме. Мој највећи циљ је да будем први у атлетици и да освојим још много медаља – каже нам Његош.

Он тренутно, до краја ове године паузира што се тиче такмичења, али ипак не одустаје од тога да стално буде у најбољој форми, те га његови суграђани често могу видјети како вози бицикл или трчи на фудбалском стадиону.

С обзиром да је Његош рођен на данашњи дан, прије 19 година, редакција портала Катера му честита рођендан уз жељу да у наредној години буде још успјешнији, бољи и вриједнији!

 

 

Аутор: Миљан Рашевић

Коментари 0
Повезане вијести
Његош Михајловић неприкосновен у алпском скијању Његош Михајловић неприкосновен у алпском скијању
Његош Михајловић освојио злато у алпском скијању на Бјелашници Његош Михајловић освојио злато у алпском скијању на Бјелашници
Његош Михајловић понос Специјалне олимпијаде БиХ (ВИДЕО) Његош Михајловић понос Специјалне олимпијаде БиХ (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    18h 58m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    17h 12m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    15h 2m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    7h 27m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    13h 0m
    0