Njegoš Mihajlović iz Pala niže uspjehe na svim poljima

13.10.2019. 11:36
0
IZVOR: Katera

Naš sugrađanin Njegoš Mihajlović, član Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ iz Pala već nekoliko godina unazad bilježi odlične rezultate u brojnim sportovima, najviše u atletici, stonom tenisu i nordijskom trčanju.

Ovaj devetnaestogodišnjak je član pomenutog udruženja postao prije tačno devet godina, a svoju hiperaktivnost, koju je imao kao dječak, primjenio je kroz sport i brojna sportska takmičenja.

Na proteklim Svjetskim ljetnim igrama Specijalne olimpijade, koja je ovog ljeta održana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Njegoš se našao među 16 sportista ispred reprezentacije BiH.

- Kao član reprezentacije BiH išao sam na Specijalne olimpijske igre u Dubaji i tamo sam osvojio treće mjesto u atletici, u disciplini trčanje na 400 metara i šesto mjesto u disciplini skok u dalj – kaže Mihajlović u izjavi za Kateru.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Njegoš kaže da mu je sam odlazak u UAE i na Specijalnu olimpijadu, na kojoj je iz Udruženja „Sunce“ učestvovala i Milada Elez u stonom tenisu, pružio veliku priliku da pokaže svoj talenat u atletici, ali i da upozna mnogo novih prijatelja iz cijelog svijeta.

- Disciplina skok u dalj mi se najviše sviđa, a počeo sam da se takmičim u tome kada sam gledao jednu djevojku, koja je učila da skače i njen trener je pozvao moju majku i pitao da li ja mogu da skačem, tako da sam ja otišao na trening i njemu se dopalo to. Moj trenutni rekord u skoku u dalj je 5,10 metara – ističe Njegoš.

Ovaj svestrani mladić, pored atletike koja mu je primarni sport i u kojoj vidi svoju budućnost i perspektivu kao uspješnog sportiste, zadovoljstvo i šansu za osvajanje novih medalja pronalazi i drugim sportovima.

-  Ima mnogo sportova kojima se bavim, a pored atletike to su i košarka, plivanje, stoni tenis, skijanje i nordijsko trčanje. Prije dvije godine sam bio u Austriji na Specijalnoj olimpijadi, gdje sam osvojio peto i šesto mjesto u nordijskom trčanju – kaže nam Njegoš.

On u svojoj sobi posjeduje čitavo „bogastvo“ ako govorimo o diplomama, nagradama, peharima i medaljama sa osvojenih prvenstava, izbora sportiste opštine Pale, grada Istočno Sarajevo i Republike Srpske, kao i brojnih drugih takmičenja.

Njegoš je bio dio reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu u basketu „tri na tri“, koje se održalo u Švedskoj, a odakle se vratio prepun utisaka i novom medaljom, koju je uvrstio u svoju bogatu kolekciju.

Svakako da treba napomenuti da je Njegoš bio i dio Evropskog omladinskog olimpijskog tima (EJOF), u timu BiH, gdje je nastupio u nordijskom trčanju na borilištu Dvorišta.

Ipak, svega ovog ne bi bilo da nije upornih i istrajnih roditelja Milade i Rajka, koji su vjerovali u Njegoša i koji su mu pomogli da istraje u svojim namjerama, da se ostvari u svim onim sportovima za koja je pokazao najveće interesovanje.

Takođe, velike zasluge za Njegoševe brojne uspjehe na polju sporta imaju i zaposleni u Udruženju „Sunce“, počev od direktora Milenka Vujinovića do njegovih drugara iz škole, koji su mu, kako kaže, uvijek bili velika podrška na putu ka ostvarivanju najvećih ciljeva.

-  Uvijek kada osvojim neku medalju, moja porodica i drugari budu srećni zbog mene, pruže mi podršku i pohvale me. Moj najveći cilj je da budem prvi u atletici i da osvojim još mnogo medalja – kaže nam Njegoš.

On trenutno, do kraja ove godine pauzira što se tiče takmičenja, ali ipak ne odustaje od toga da stalno bude u najboljoj formi, te ga njegovi sugrađani često mogu vidjeti kako vozi bicikl ili trči na fudbalskom stadionu.

S obzirom da je Njegoš rođen na današnji dan, prije 19 godina, redakcija portala Katera mu čestita rođendan uz želju da u narednoj godini bude još uspješniji, bolji i vrijedniji!

 

 

Autor: Miljan Rašević

Komentari 0
Povezane vijesti
Njegoš Mihajlović neprikosnoven u alpskom skijanju Njegoš Mihajlović neprikosnoven u alpskom skijanju
Njegoš Mihajlović osvojio zlato u alpskom skijanju na Bjelašnici Njegoš Mihajlović osvojio zlato u alpskom skijanju na Bjelašnici
Njegoš Mihajlović ponos Specijalne olimpijade BiH (VIDEO) Njegoš Mihajlović ponos Specijalne olimpijade BiH (VIDEO)
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    7h 6m
    9
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    6h 2m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    21h 46m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    22h 58m
    0
  • Posljednji kondorov let
    19h 31m
    0