Нордијци завршили други наступ на EYOF-у

22.03.2022. 14:57
0
ИЗВОР: sportdc.net

Милош Стевић је другог такмичарског дана у нордијском скијању заузео 71. мјесто од 73. такмичара. На распореду је била трка на 7.5 километара класик, а Стевић је имао вријеме 27:00.9, што је било седам минута и 21 секунду спорије од побједника, а то је био поново домаћи такмичар Нико Антола. Иза њега је 10.6 секунди стигао Чех Јири Туз, док је бронзану медаљу освојио Елиас Даниелсон из Шведске са 15.4 секунде заостатка.

Сара Плакаловић је заузела посљедње 61. мјесто у трци на пет километара класик за дјевојке са временом 20:04.8. То је било пет минута и 40 секунди спорије од побједнице Ирис Пинтер из Италије. Сребрна је са 6.6 секунди заостатка била Лиса Ериксон из Шведске, а новом медаљом окитила се и Италијанка Надине Лаурент са заостатком од 16 секунди, што је било довољно за бронзу.

Свој први наступ имао је и алпски скијаш Миливоје Мачар. Он није успио да заврши први лауф слалома, те је остао без пласмана. Прилику за поправни имаће у паралел слалому који се вози сутра. Злато у слалому освојио је Финац Ерик Саравуо са временом 1:29.55, свега двије стотинке брже од Јохса Братхена Херланда из Норвешке. Бронзу је освојио још један Финац, Јеспери Кемппаинен са заостатком од 11 стотинки.

Поред Миливоја Мачара, који вози паралел слалом од 13.00, сутра ће на борилиште по први пут изаћи и клизачица Зара Хусеџиновић у кратком програму од 15.30. Прекосутра нас очекују посљедњи наступи нордијаца, као и слободни програм Заре Хусеџиновић за крај EYOF-a.

Коментари 0
Повезане вијести
Миливоје Мачар данас возио паралел слалом трку у Финској Миливоје Мачар данас возио паралел слалом трку у Финској
Плакаловићева и Стевић наступили првог дана EYOF-a у Финској Плакаловићева и Стевић наступили првог дана EYOF-a у Финској
Пале на EYOF-у у Финској представља троје спортиста Пале на EYOF-у у Финској представља троје спортиста
Најчитаније
 • Тужилаштво потврдило хапшење Лучића
  13h 58m
  10
 • Лице лишено слободе због покушаја убиства у Источном Новом Сарајеву
  15h 11m
  6
 • Бабаљ: "Незнани јунак из власти подржао СДС, нестала три гласа за ПДП" (ВИДЕО)
  10h 24m
  0
 • Драгица храбрим кораком гази стазу од трња до звијезда
  14h 20m
  2
 • Иста цијена струје и љети и зими
  16h 44m
  6