Нова школска зграда за исти дан отворена и затворена

14.11.2019. 10:02
0
ИЗВОР: аvaz.ba

Родитељи ученика подручне основне школе у Вучковцима код Градачца већ другу седмицу одбијају слати дјецу школу.

Како истичу, упркос новосаграђеној школи, њихова дјеца наставу и даље похађају у неусловном објекту старе мјесне џамије.

Након свечаног пресијецања врпце 23. октобра и отварања новосаграђеног објекта школе у Вучковцима, она је истог дана и затворена због низа грађевинских пропуста и недобијања употребне дозволе.

– Не дозвољавам да моје дијете више иде тамо у неусловну школу. Нова школа је направљена, пресјечена је врпца, а одмах затим је и затворена. Зашто су то урадили, не знамо – каже мјештанка Ернада Малкић.

Родитељи су одбили приједлог директорке школе Рабије Садиковић да потпишу сагласност и на властиту одговорност шаљу дјецу у новосаграђени објекат док трају додатни грађевински радови.

– Није ми јасно како се може за један дан отворити и затворити школа. Школа је свечано отворена, а у њој није завршена канализација, није постављен хидрофор, умјесто уградње пећи централног гријања на пелет уграђена је пећ на угаљ, а врата у школи постављена су мимо прописа – каже Зенита Ћескиновић, која такође одбија слати своје дијете у школу.

Коментари 0
Повезане вијести
Хаос у школи: Бачен сузавац, више од 30 ђака у болници! Хаос у школи: Бачен сузавац, више од 30 ђака у болници!
Ученица донијела сјекиру у школу Ученица донијела сјекиру у школу
Група ученика претукла вршњака у Тузли: Пријетили му да ће га исјећи Група ученика претукла вршњака у Тузли: Пријетили му да ће га исјећи
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    15h 50m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    5h 3m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    4h 57m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    4h 34m
    1
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    19h 54m
    0