Новак Ђоковић ће играти у Бањалуци на Србија опену

28.10.2022. 10:24
0
ИЗВОР: Агенције

АТП Србија опен се привремено сели у Бањалуку, на период од годину дана, са циљем да тениски центар „Новак“ у Београду током тог периода изврши унапређења, а на турниру ће се идуће године појавити и Новак Ђоковић.

Потврдио је то директор турнира Ђорђе Ђоковић.

Цјелокупна организација, на челу са Ђорђем Ђоковићем, биће задржана и за догађај у Бањалуци који се одржава у априлу 2023. године, а премјештај из Београда је унапријед договорен са АТП туром.

План је да на тај начин испуни неопходне услове за аплицирање за лиценцу и евентуално домаћинство АТП турнира из серије 500.

- Бањалука је била наш избор за овај период релокације из неколико разлога. Главни је тај што тамо постоји изванредан тениски центар са девет терена, од којих ће три имати трибине. Постојећи капацитет на централном стадиону ће бити повећан на 6.000 места, док ће терен број два имати 1.500 седишта, а „тројка'“ 700. У парку ћемо направити и фан зону са разним садржајима. Знам да је интересовање публике огромно, Бањалука воли Новака, и сви желе уживо да виде врхунске тенисере. Зато мислим да ће турнир у Бањалуци бити чак и посећенији од Београда ове године, који је срушио рекорд у посећености од 49.000 продатих карата - рекао је Ђорђе Ђоковић.

АТП је лако дао сагласност на овакав приједлог.

- АТП је прихватио Бањалуку као опцију, јер је тај град домаћин челенџера већ 20 година. Позната су дестинација тенисерима, многи квалитетни играчи су играли тамо, увек су били топло дочекани и верујем да ће турнир заиста постићи велики успех – нагласио је.

У Бањалуци је требало да се одигра и турнир у склопу Адриа тура, а за ту прилику је и подигнут тениски комплекс у овом граду.

- Били су спремни да дочекају нас и најбоље светске тенисере. Тада се ствари, нажалост, нису поклопиле, али смо желели да им се овим одужимо и захвалимо, и сматрамо да Бањалука апсолутно заслужује да буде домаћин АТП турнира у 2023. години - додао је Ђоковић.

Новак ће се појавити на овом турниру, потврдио је Ђорђе.

- То је свакако план. Боже здравља, само да све буде како треба и Новак ће заиграти у Бањалуци – истакао је Ђорђе Ђоковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Радник пао са зграде, тешко повријеђен Радник пао са зграде, тешко повријеђен
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    16h 30m
    0
  • Крађа у Палама
    14h 48m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    11h 15m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    14h 3m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    7h 24m
    0