Новалићу, Солаку и Хоџићу укинуте мјере забране

05.08.2020. 16:59
0
ИЗВОР: СРНА

Суд БиХ донио је рјешење којим су укинуте мјере забране федералном премијеру Фадилу Новалићу, суспендованом директору Федералне управе цивилне заштите Фахрудину Солаку и власнику предузећа "Сребрена малина" Фикрету Хоџићу, потврдио је Солаков бранилац Кадрија Колић.

- За доношење мјера забране нису постојали никакви разлози јер у овом случају нема елемената неког кривичног дјела. То је чист облигационоправни однос. Већина аргумената у погледу постојања кривичног дјела, који су се износили у медијима, потпуно су демантовани као нетачни и спекулације. Због тога ме ова одлука Суда уопште не чуди - изјавио је Колић.

Новалић, Солак и Хоџић осумњичени су у предмету "Респиратори".

Истрага је отворена због набавке 100 респиратора из Кине за 10,5 милиона КМ, преко Пољопривредног добра "Сребрена малина".

Током истраге је извршено вјештачење респиратора, након чега је закључено да нису употребљиви у јединицама интензивне његе.

Након хапшења Новалића, Солака и Хоџића, Тужилаштво БиХ је затражило једномјесечни притвор, што је Суд БиХ одбио, те донио рјешење о мјерама забране.

Мјере су се односиле на забрану састајања са одређеним лицима у вези са овим предметом, контактирање са свједоцима, као и међусобно састајање и контактирање.

Коментари 0
Повезане вијести
Новалић почео издржавање казне у затвору у Војковићима Новалић почео издржавање казне у затвору у Војковићима
Фадил Новалић још није отишао у затвор у Војковиће Фадил Новалић још није отишао у затвор у Војковиће
Фахрудин Солак отишао на издржавање казне у затвор у Војковићима Фахрудин Солак отишао на издржавање казне у затвор у Војковићима
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    8h 57m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    8h 13m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    5h 29m
    3
  • Данас Марковдан
    12h 39m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    3h 51m
    0