Нови инцидент на Косову: Покушај отмице српске дјевојчице

08.10.2020. 10:29
0
ИЗВОР: srpskainfo

У селу Бабин Мост на Косову и Метохији синоћ је дошло до покушаја киднаповања дјевојчице српске националности.

Непознате особе на силу су покушале да је увуку у аутомобил, али је она успјела да се отргне и утрчи у најближе двориште.

Инцидент се догодио у селу Бабин Мост код Обилића, преноси "Блиц".

– Због преживљеног стреса дјевојчици је указана љекарска помоћ у Дому здравља у Прилужју – рекао је Петровић за "Косово онлајн".

Косовска полиција: Нема кривичног дјела

Дјед дјевојчице покушај отмице пријавио је косовској полицији, која је саопштила да у овом случају нема елемената кривичног дјела, те да се сумња да се “на двадесет метара од малољетнице која је ходала улицом зауставио аутомобил усљед чега се она уплашила”, саопштено је из Косовске полиције за КоССев.

– Јуче око 15.55, полиција је примила један телефонски позив од једног становника из села Бабин Мост за један случај. Полиција се одмах одазвала случају, где се на основу обезбеђених информација, сумња да је, док се једна малољетна девојка ходала улицом у близини своје куће, у растојању од око 20 метара, зауставио један непознати аутомобил од којег се девојка уплашила – саопштено је из Косовске полиције.

Поручују да су одмах предузете све потребне истражње радње, те да је о случају обавијештен тужилац. Саопштено је да се истрага наставља, али и да за сада нема кривичних елемената.

Други покушај отмице

Прије непуних десет дана, 30. септембру, у селу Племетина код Обилића непознати људи су покушали да отму и осмогодишњег дјечака. Његов отац Предраг Вуксановић рекао је да је то трећи инцидент у којем непознате особе пресрећу и застрашују његову дјецу.

– Четири особе, од којих је једна тамнопута, покушали су да увуку мог сина у аутомобил говорећи му да су моји пријатељи. Ја дјецу учим и саветујем како да се снађу у таквим ситуацијама. Показао сам им куће наших рођака и пријатеља да тамо беже када им неко пријети док се враћају из школе. То им за сада успијева – рекао је Вуксановић за Косово Онлајн.

Предраг сумња да инциденте изазивају локални Албанци из сусједног села Хамидија, а број инцидената је у порасту након што је изграђен мост преко реке Ситнице који сада спаја албанско и српско село.

Коментари 0
Повезане вијести
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
На данашњи дан почињен највећи покољ над Србима На данашњи дан почињен највећи покољ над Србима
Затражене хитне акције међународне заједнице ради заштите Срба Затражене хитне акције међународне заједнице ради заштите Срба
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    19h 20m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    16h 55m
    6
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    2h 54m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    22h 3m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    1h 21m
    0