Novi incident na Kosovu: Pokušaj otmice srpske djevojčice

08.10.2020. 10:29
0
IZVOR: srpskainfo

U selu Babin Most na Kosovu i Metohiji sinoć je došlo do pokušaja kidnapovanja djevojčice srpske nacionalnosti.

Nepoznate osobe na silu su pokušale da je uvuku u automobil, ali je ona uspjela da se otrgne i utrči u najbliže dvorište.

Incident se dogodio u selu Babin Most kod Obilića, prenosi "Blic".

– Zbog preživljenog stresa djevojčici je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja u Prilužju – rekao je Petrović za "Kosovo onlajn".

Kosovska policija: Nema krivičnog djela

Djed djevojčice pokušaj otmice prijavio je kosovskoj policiji, koja je saopštila da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela, te da se sumnja da se “na dvadeset metara od maloljetnice koja je hodala ulicom zaustavio automobil usljed čega se ona uplašila”, saopšteno je iz Kosovske policije za KoSSev.

– Juče oko 15.55, policija je primila jedan telefonski poziv od jednog stanovnika iz sela Babin Most za jedan slučaj. Policija se odmah odazvala slučaju, gde se na osnovu obezbeđenih informacija, sumnja da je, dok se jedna maloljetna devojka hodala ulicom u blizini svoje kuće, u rastojanju od oko 20 metara, zaustavio jedan nepoznati automobil od kojeg se devojka uplašila – saopšteno je iz Kosovske policije.

Poručuju da su odmah preduzete sve potrebne istražnje radnje, te da je o slučaju obaviješten tužilac. Saopšteno je da se istraga nastavlja, ali i da za sada nema krivičnih elemenata.

Drugi pokušaj otmice

Prije nepunih deset dana, 30. septembru, u selu Plemetina kod Obilića nepoznati ljudi su pokušali da otmu i osmogodišnjeg dječaka. Njegov otac Predrag Vuksanović rekao je da je to treći incident u kojem nepoznate osobe presreću i zastrašuju njegovu djecu.

– Četiri osobe, od kojih je jedna tamnoputa, pokušali su da uvuku mog sina u automobil govoreći mu da su moji prijatelji. Ja djecu učim i savetujem kako da se snađu u takvim situacijama. Pokazao sam im kuće naših rođaka i prijatelja da tamo beže kada im neko prijeti dok se vraćaju iz škole. To im za sada uspijeva – rekao je Vuksanović za Kosovo Onlajn.

Predrag sumnja da incidente izazivaju lokalni Albanci iz susjednog sela Hamidija, a broj incidenata je u porastu nakon što je izgrađen most preko reke Sitnice koji sada spaja albansko i srpsko selo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Mitropolit Joanikije: Kosovo - srpsko ognjište koje ostaviti nećemo! Mitropolit Joanikije: Kosovo - srpsko ognjište koje ostaviti nećemo!
Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    23h 31m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    22h 15m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    17h 0m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    13h 59m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    15h 11m
    0