Нови протест због стања у Заводу Пазарић (ВИДЕО)

23.11.2019. 13:06
0
ИЗВОР: Srpska.info

Грађани Сарајева окупили су се испред Вјечне ватре на новом мирном протесту због стања у Заводу за збрињавање ментално инвалидне дјеце и омладине у Пазарићу.

Окупљени траже хуманије услове за све институције у које се смјештају дјеца са потешкоћама, не само Пазарић, преноси Radio Sarajevo.

На протесту су присутни и родитељи дјеце са потешкоћама у развоју, који кажу да имају мноштво проблема и да немају разумијевање надлежних.

Након кратког обраћања кренули су пред Парламент Федерације БиХ, узвикујући “доле власт која угњетава дјецу”.

Грађани се у колони крећу према Парламенту и цинично поздрављају оне који им се не придружују са ријечима “Браво посматрачи”.

Све је већи број оних који им се придружују, а Титовом улицом одјекује пјесма Београдског синдиката “Систем те лаже, не веруј шта ти каже, овај живот је борба од колијевке до гроба”.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    18h 16m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    17h 11m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    11h 59m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    13h 5m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    21h 33m
    0