Нови садржај за најмлађе посјетиоце планине Романије

24.01.2021. 20:51
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

Планина Романија, захваљујући Планинарском друштву „Гласинац“ добила је нови садржај за своје најмлађе посјетиоце. Од данас на локацији Надроманија у близини планинарског дома „Црвене стијене“ уређена је стаза са ски – лифтом за дјецу, а уједно је отворена и скијашка сезона за ову годину.

Како наводе из ПД „Гласинац“ најмлађи чланови друштва и гости данас су званично имали прилику да по први пут користе недавно набављени ски – лифт и скијашку опрему, те да их чини поносним чињеница да ће нови садржај најмлађим Сокочанима пружити могућност учења првих скијашких корака и уживања у зимским спортовима.

Слика

Фото: opstinasokolac.net

- Као бивши скијаш, нисам ни слутила да ћу једнога дана скијати на Романији. Жао ми је што је скијашки клуб престао са радом, потенцијала има и треба их користити. Идеја планинара о набавци опреме и ски – лифта, брзо се спровела у дјело и као у најљепшој причи за кратко вријеме све то је на располагању за најмлађе посјетиоце планине Романије. Једно је сигурно од данас на планини можете да осјетите праву драж скијања и да уживате у зимској идли уз шетњу на чистом ваздуху, као и боравку у планинарском дому „Црвене стијене“ који нуди угодну планинску атмосферу - истакла је за портал ,,Соколац-срце Романије” Вера Мијатовић секретар ПД „Гласинац“.

Поред планинарског дома, уређених планинарских стаза, ферате ово је још један у низу садржаја који Романију полако сврставају међу туристички атрактивне локације, нарочито у зимском периоду.

Коментари 0
Повезане вијести
На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
На ширем подручју Романије забијелио снијег На ширем подручју Романије забијелио снијег
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5h 40m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 45m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 54m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 33m
    5
  • Снијег поново забијелио БиХ
    18h 1m
    0