Нови снимак вријеђања Срба: „Геноцидна творевина се окотила 9. јануара“ (ВИДЕО)

06.02.2023. 17:51
3
ИЗВОР: glassrpske.com

Овдје у џамији, браћо, а то је сурова реалност и многих појединаца по нашим џамијама и џематима, и са нама сједи неко ко је појединачно баш због те геноцидне творевине која се окотила и заживила тог 9. јануара, у виду геноцидне творевине „ер ес“, дана којег они славе, неко је остао без 17 чланова најближе родбине. Који се, пазите то, нису изгубили, како се то замумуљено говори и представља, него су сви побијени и поклани само из разлога што нису били Срби.

Ово су ријечи Мухамера Штулановића, професора Исламског педагошког факултета у Бихаћу, теолога и хоџе, које је изговорио пред вјерницима коментаришући настанак Републике Српске и рат у БиХ, преносе „Независне новине“.

На снимку, који је објавио предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић види се како Штулановић Републику Српску више пута назива „геноцидном“, те да позива вјернике да нешто учине по том питању, и да се прво ослоне на себе.

- Данас нећу читати вала ни реисову, ни муфтијину хутбу, нити неког нашег алима, што је наша пракса - почиње свој говор Штулановић, у коме је даље прочитао, како тврди, исповјест једног професора Србина који је говорио о злочинима над Бошњацима.

- Милорад Додик је дошао је надомак Сарајева својим парадирањем, звецкањем оружјем и да сада може, дошао би на Башчаршију транспортерима да заузме Сарајево... Неко је због те творевине изгубио мајку, сина, жену..Нису они њих изгубили, него су их Срби поклали - рекао је, између осталог, Штулановић.

Када је прочитао исповјест, Штулановић је додао:

- Браћо, ако вам се није нешто преврнуло у стомаку од слушања овакве српске активности, онда довољно не схватамо шта могу урадити наше комшије. Ево због чега сваком Бошњаку треба да се гади овај придјев 'српски' и све оно што представља 'ер ес' - рекао је Штулановић.

Након тога, он се осврнуо и на политичку ситуацију у БиХ, износећи став шта мисли о сарадњи пробошњачких странака са српским странкама.

- Осморка, петорка, тројка која то зарад фотеља све занемарује, доћи ће то ако бог да једног дана њима на наплату. И док се наши политичари као бјесни пси око плијена отимају, око фотеља и министарстава, изгледа да ће они оличени у осморки сада двојици највећих националиста, противника и душмана цјеловите БиХ и Бошњака у њој, дати и поклонити готово све полуге власти. И могућност да остваре своје свесрпске и свехрватске интересе. Што је најгоре – легално, кроз институције државе БиХ - додао је Штулановић.

Реагујући на овај говор мржње Ненад Стевандић је рекао да је „опет настављена антисрпска хистерију која, послије имама у Козарцу, стиже од Мухамера Штулановића“.

- Послије подршке умјесто осуде реис-ул-улеме Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића имаму Амиру Махићу који је вријеђао Српску православну цркву и српски народ, одмах је почела антисрпска хистерија коју доказује Мухамер Штулановић у џамији, а Квинта и ЕУ опет ћуте! Како даље? - упитао је Стевандић на „Твитеру“.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Igor 08.02.2023. 17:07
    Ko o cemu kurva o postenju, pa tako i ovi bosnjaci. Nema vecih genocidasa od njih. Da nasi ovako nesto kazu, odmah bi ih bombardovali sa svih strana. Sramota.
  • Generic placeholder image
    Leo 06.02.2023. 19:56
    Da je neko, ko istinski predstavlja srpstvo ovo objavio,pa da covjek i povjerenje,ali kad Gicko o ovome priča,tu je kraj...A ona njegova cetnicka propaganda pred izbore....to je zaboravio...Fuj
  • Generic placeholder image
    Građanin 06.02.2023. 19:46
    Neka pogleda na popisima u 20. vijeku da su se gotovo svi današnji Bošnjaci izjašnjavali kao Srbi islamske vjeroispovjesti, a kaže stradali zato što nisu bili Srbi. Najveća je konvertitska mržnja.
Повезане вијести
На данашњи дан почињен највећи покољ над Србима На данашњи дан почињен највећи покољ над Србима
Затражене хитне акције међународне заједнице ради заштите Срба Затражене хитне акције међународне заједнице ради заштите Срба
Више српских гробова него Срба у Приштини Више српских гробова него Срба у Приштини
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    6h 42m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    18h 15m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    17h 56m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    23h 7m
    0
  • Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
    22h 21m
    0