Novi snimak vrijeđanja Srba: „Genocidna tvorevina se okotila 9. januara“ (VIDEO)

06.02.2023. 17:51
3
IZVOR: glassrpske.com

Ovdje u džamiji, braćo, a to je surova realnost i mnogih pojedinaca po našim džamijama i džematima, i sa nama sjedi neko ko je pojedinačno baš zbog te genocidne tvorevine koja se okotila i zaživila tog 9. januara, u vidu genocidne tvorevine „er es“, dana kojeg oni slave, neko je ostao bez 17 članova najbliže rodbine. Koji se, pazite to, nisu izgubili, kako se to zamumuljeno govori i predstavlja, nego su svi pobijeni i poklani samo iz razloga što nisu bili Srbi.

Ovo su riječi Muhamera Štulanovića, profesora Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, teologa i hodže, koje je izgovorio pred vjernicima komentarišući nastanak Republike Srpske i rat u BiH, prenose „Nezavisne novine“.

Na snimku, koji je objavio predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić vidi se kako Štulanović Republiku Srpsku više puta naziva „genocidnom“, te da poziva vjernike da nešto učine po tom pitanju, i da se prvo oslone na sebe.

- Danas neću čitati vala ni reisovu, ni muftijinu hutbu, niti nekog našeg alima, što je naša praksa - počinje svoj govor Štulanović, u kome je dalje pročitao, kako tvrdi, ispovjest jednog profesora Srbina koji je govorio o zločinima nad Bošnjacima.

- Milorad Dodik je došao je nadomak Sarajeva svojim paradiranjem, zveckanjem oružjem i da sada može, došao bi na Baščaršiju transporterima da zauzme Sarajevo... Neko je zbog te tvorevine izgubio majku, sina, ženu..Nisu oni njih izgubili, nego su ih Srbi poklali - rekao je, između ostalog, Štulanović.

Kada je pročitao ispovjest, Štulanović je dodao:

- Braćo, ako vam se nije nešto prevrnulo u stomaku od slušanja ovakve srpske aktivnosti, onda dovoljno ne shvatamo šta mogu uraditi naše komšije. Evo zbog čega svakom Bošnjaku treba da se gadi ovaj pridjev 'srpski' i sve ono što predstavlja 'er es' - rekao je Štulanović.

Nakon toga, on se osvrnuo i na političku situaciju u BiH, iznoseći stav šta misli o saradnji probošnjačkih stranaka sa srpskim strankama.

- Osmorka, petorka, trojka koja to zarad fotelja sve zanemaruje, doći će to ako bog da jednog dana njima na naplatu. I dok se naši političari kao bjesni psi oko plijena otimaju, oko fotelja i ministarstava, izgleda da će oni oličeni u osmorki sada dvojici najvećih nacionalista, protivnika i dušmana cjelovite BiH i Bošnjaka u njoj, dati i pokloniti gotovo sve poluge vlasti. I mogućnost da ostvare svoje svesrpske i svehrvatske interese. Što je najgore – legalno, kroz institucije države BiH - dodao je Štulanović.

Reagujući na ovaj govor mržnje Nenad Stevandić je rekao da je „opet nastavljena antisrpska histeriju koja, poslije imama u Kozarcu, stiže od Muhamera Štulanovića“.

- Poslije podrške umjesto osude reis-ul-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića imamu Amiru Mahiću koji je vrijeđao Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod, odmah je počela antisrpska histerija koju dokazuje Muhamer Štulanović u džamiji, a Kvinta i EU opet ćute! Kako dalje? - upitao je Stevandić na „Tviteru“.

Komentari 3
 • Generic placeholder image
  Igor 08.02.2023. 17:07
  Ko o cemu kurva o postenju, pa tako i ovi bosnjaci. Nema vecih genocidasa od njih. Da nasi ovako nesto kazu, odmah bi ih bombardovali sa svih strana. Sramota.
 • Generic placeholder image
  Leo 06.02.2023. 19:56
  Da je neko, ko istinski predstavlja srpstvo ovo objavio,pa da covjek i povjerenje,ali kad Gicko o ovome priča,tu je kraj...A ona njegova cetnicka propaganda pred izbore....to je zaboravio...Fuj
 • Generic placeholder image
  Građanin 06.02.2023. 19:46
  Neka pogleda na popisima u 20. vijeku da su se gotovo svi današnji Bošnjaci izjašnjavali kao Srbi islamske vjeroispovjesti, a kaže stradali zato što nisu bili Srbi. Najveća je konvertitska mržnja.
Povezane vijesti
Ruski instruktor za borbe prsa u prsa koji je dao život za Republiku Srpsku i slobodu srpskog naroda Ruski instruktor za borbe prsa u prsa koji je dao život za Republiku Srpsku i slobodu srps...
Srbi - Gačani u svakoj generaciji rađaju Obiliće Srbi - Gačani u svakoj generaciji rađaju Obiliće
Počelo okupljanje Srba na KiM (VIDEO) Počelo okupljanje Srba na KiM (VIDEO)
Najčitanije
 • Mihailo Obrenović - Čovjek koji je Srbiju učinio najjačom vojnom silom na Balkanu
  17h 25m
  0
 • Kozara i Potkozarje - Srpski Zid plača
  17h 47m
  0
 • Marko Trifković iz Istočnog Sarajeva maturskim radom nadmašio nastavni plan i program (FOTO)
  7h 53m
  1
 • U Sarajevu muškarac nasmrt izbo mlađeg brata
  16h 48m
  0
 • U školi u Švajcarskoj djeca gazila zastavu Srbije (VIDEO)
  13h 44m
  0