Нови шок у Мелбурну: Испао и Медведев

20.01.2023. 15:40
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Себастијан Корда је направио велику сензацију и избацио је великог фаворита Данила Медведева у 3. колу Аустралијан опена пошто је славио са 7:6, 6:3, 7:6.

Американац је први пут стигао до побједе над топ 10 играчима на гренд слемовима, док је за Медведева ово велики ударац, пошто ће након завршетка Аустралијан опена испасти из листе топ 10 најбољих тенисера на свијету.

У сва три сета Корда је стигао до брејк у првом сервис гему Руса и то је био један од одлучујућих фактора за овакав резултат.

Ипак, у прво сету се Медведев вратио након што је Корда повео 4:1. Први сет је отишао у тај-брејк, а ту је био бољи Корда.

Меч између осмог и 31. тенисера свијета трајао је три сата. Корда је добио први сет послије велике борбе у тај-брејку резултатом 9:7. Амерички тенисер је наставио са добром игром и у другом сету, који је добио 6:3. 

Корда је направио брејк већ на старту трећег сета, али је Медведев успио да се врати у меч. Трећи сет је потом ушао у тај-брејк, који је припао Американцу резултатом 7:4.

Корда ће у осмини финала Аустралијан опена играти против Хуберта Хуркача из Пољске, који је послије велике борбе савладао Пољака Дениса Шаповалова, 7:6 (7:3), 6:4, 1:6, 4:6, 6:3.

Пласман у осмину финала изборио је и руски тенисер Карен Хачанов, који је савладао Американца Френсиса Тијафоа 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (11:9). Руски тенисер ће се у осмини финала састати са Јошишитом Нишиоком из Јапана, који је био бољи од Американца Мекензија Мекдоналда 7:6 (8:6), 6:3, 6:2.

Раније данас пласман у осмину финала турнира у Мелбурну изборили су Италијан Јаник Синер, Грк Стефанос Циципас, Канађанин Феликс Оже-Алијасим и Чех Јиржи Лехечка.

Коментари 0
Повезане вијести
Наталија Сулавер освојила златну медаљу у Бањалуци Наталија Сулавер освојила златну медаљу у Бањалуци
Одличан наступ тенисера из Источног Сарајева Одличан наступ тенисера из Источног Сарајева
Тениски клуб МиМ Мепол поново без конкуренције Тениски клуб МиМ Мепол поново без конкуренције
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    11h 46m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    13h 1m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    18h 52m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    17h 19m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    19h 11m
    0