Нови ударац Здравку Мамићу: Крота признао извлачење милиона из Динама

28.11.2023. 18:00
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Хтио бих дати исказ о кривњи, изговорио је јутрос Игор Крота, један од седморо осумњичених на суђењу браћи Мамић и осталима за извлачење најмање 144 милиона некадашњих куна, односно 19,1 милион евра из Динама.

- Осјећам се кривим за све што ми се из оптужнице ставља на терет. Не желим износити даљу обрану и не желим одговарати на питања. Није ништа спорно од навода који ми се стављају на терет, желим да се овај поступак што прије ријеши - додао је Крота.

Консултовао се, каже, с адвокатом.

Након Никија Артура Вуксана, Крота је други који је признао кривицу за извлачење новца из Динама.

- С обзиром на признање Игора Кроте, предлажем да се казнени поступак у односу на оптуженог Кроту раздвоји - рекао је потом тужилац Свен Мишковић, а Кротин бранилац с тиме се сложио.

Поступак је потом и раздвојен, а Крота је напустио судницу, потапшавши Дамира Врбановића по рамену у пролазу.

Појаснимо, Крота се није нагодио, него је признао кривицу па ће у посебном поступку бити одлучено о висини казне. Како је у разговору с новинарима на судском ходнику Крота објаснио, кривични је процес против њега и осталих започео прије осам година, у новембру 2015. била су хапшења, па само жели све што прије окончати, "отићи дома и затворити књигу".

Испитано је, подсјетио је, тек 11 свједока од њих 240.

- Не желим и са 70 година долазити ту - додао је.

Крота је прије десетак дана отказао пуномоћ дотадашњим адвокатима па је расправа протекле седмице стога одгођена, а на данашњем се рочишту појавио с новим браниоцем и признао кривицу. Сличан сценарио се, подсјетимо, догодио и у случају Вуксанове нагодбе, преноси Вечерњи.хр.

Игор Крота је петоосумњичени на суђењу Здравку Мамићу и још петорици.

Браниоци Здравка и Марија Мамића, Филип Главаш и Иван Станић Јутарњем су само кратко рекли да Кротино признање неће имати негативан утицај на њихове брањенике, јер се у односу на њих наставља доказни поступак, а они су увјерени да су докази на њиховој страни.

Иначе, Крота је био окривљен да је као власник и водитељ фирме регистрованих у Хонг Конгу, Кипру, Гибралтару и Сејшелима учествовао у, како УСКОК наводи, ‘‘злочиначком удружењу које је организирао и водио Здравко Мамић‘‘ те да се и преко његових фирми из Динама незаконито извлачио новац.

Коментари 0
Повезане вијести
Мамић испричао шта је поклонио предсједнику Суда БиХ и зашто Мамић испричао шта је поклонио предсједнику Суда БиХ и зашто
УЕФА казнила Динамо због сукоба у Атини УЕФА казнила Динамо због сукоба у Атини
Коришћењем туђих података опрали хиљаде КМ Коришћењем туђих података опрали хиљаде КМ
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    15h 13m
    0
  • Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе
    1h 53m
    2
  • Обавјештење о повременој обустави саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
    17h 20m
    0
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    22h 48m
    0
  • Стравична несрећа: Џиновски билборд пао на пумпу, има мртвих
    12h 57m
    0