НСРС размотрила извјештај о пословању ИРБ и фондова: Укупна добит лани 20,8 милиона КМ

09.10.2019. 19:03
0
ИЗВОР: Срна

Народна скупштина Републике Српске размотрила је Извјештај о пословању Инвестиционо-развојне банке (ИРБ) и фондова за 2018. годину са Извјештајем независног спољног ревизора у којем се наводи да су та банка и фондови којима управља лани остварили укупну нето добит од 20,8 милиона КМ.

Директор ИРБ Снежана Вујнић је у завршној ријечи рекла да је та банка, у складу са дефинисаним стратешким правцима и приоритетима у раду, и у 2018. години била усмјерена ка одржавању и подстицању укупног друштвеног и економског раста и развоја, те очувању социјалне стабилности Српске.

Она је рекла да је домаћа привредна активност континуирано стимулисана кроз кредитне и пласмане у хартије од вриједности, док је ИРБ, путем стамбених кредита, значајно допринијела испуњењу социјалних циљева и приоритета.

Вујнићева је рекла да је до краја септембра 2019. године пласирано више од 2,4 милијарде КМ, од чега више од 1,9 милијарди КМ чине кредитни пласмани, док је 510 милиона КМ реализовано кроз улагања у хартије од вриједности емитената из Српске.

- Са стањем на дан 30. март, кредитни пласмани ИРБ домаћој привреди чинили су 14,7 одсто укупних кредита банкарског сектора Српске, што је за 8,7 одсто више у поређењу са њиховим учешћем на крају 2008. године - рекла је Вујнићева.

Она је додала да је кредитним пласманима Банке, према изјавама њихових корисника, омогућено одржавање 54.000 постојећих и отварање 5.000 нових радних мјеста. 

Коментари 0
Повезане вијести
Лична карта новог сазива Народне скупштине Лична карта новог сазива Народне скупштине
Ко је Наташа Радуловић? Ко је Наташа Радуловић?
Стевандић кандидат за предсједника Народне скупштине Републике Српске Стевандић кандидат за предсједника Народне скупштине Републике Српске
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 56m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    13h 10m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    11h 0m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    14h 15m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    8h 58m
    0