О функционисању заједничког карантина у Студентском центру Пале

13.04.2020. 17:56
0
ИЗВОР: Srna

Начелници Сокоца Милован Бјелица и Пала Бошко Југовић договорили су се данас о подјели обавеза и одговорности ових општина у обезбјеђивању услова за функционисање заједничког карантина у објекту Студентског центра на Палама.

-Општина Соколац обезбиједила је знатну количину заштитне опреме за медицинске раднике, првенствено за оне који ће бити упућени да раде у карантину на Палама уколико се укаже потреба- рекао је Бјелица новинарима након састанка.

Он је додао да је већ направљен распоред тимова који би били ангажовани у том карантину, иако се све чини да до тога не дође.

Према његовим ријечима, оцијењено је да највећа опасност за ширење вируса може да дође из Сарајева, гдје велики број људи из општина Пале и Соколац ради у заједничким институцијама БиХ, поготово што је у Министарству за људска права и избјеглице већ два лица позитивно на вирус корона.

-Позвали смо наше суграђане са Сокоца и Пала, који раде у том министарству, да се јаве надлежним домовима здравља како би њихово здравствено стање било праћено- рекао је Бјелица.

Он сматра да је веома важна сарадња сусједних општина Соколац и Пале, као и осталих које чине град Источно Сарајево, тако да су договорени заједнички кораци у заштити од учесталих шумских пожара и код активности Полицијске управе Источно Сарајево на откривању могућих починилаца на подметању пожара.

Југовић је оцијенио да се ситуација изазвана вирусом корона помало стабилизује, када је ријеч о Палама и сусједним општинама.

Он је рекао да је на састанку разговарано и о утицају ситуације у вези са вирусом корона на економију ове двије локалне заједнице.

Југовић каже да повећан број шумских пожара наноси материјалну штету шумским газдинствима и представља велико оптерећење ватрогасцима који, осим гашења пожара обављају и дезинфекцију јавних површина у насељима.

Он је апеловао да становници ових локалних заједница не пале ватру на отвореном без контроле и надзора, те да се уздрже од паљења корова, посебно на имањима у близини шума.

Југовић је изразио захвалност полицијским станицама Соколац и Пале које дају максималне напоре у овом времену, као и домовима здравља којима општине помажи у набавци заштитне опреме, како би могли функционисати.

Он је најавио да ће и у наредном периоду бити оваквих састанака представника општина Пале и Соколац.

-Надамо се да ће већ наредни бити посвећен економској причи, а не вирусу корона и да ће ова ситуација проћи што прије- рекао је Југовић.

Представници шест општина града Источно Сарајево договорили су се раније да формирају заједнички карантин у Спортској дворани "Славија" за потребе општина Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново, а други у Студентском дому на Палама за општине Соколац, Источни Стари Град и Пале.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    19h 59m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 43m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    13h 28m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    10h 27m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    10h 33m
    0