О политици плата запослених у институцијама БиХ

05.04.2023. 08:32
2
ИЗВОР: srna.rs

Савјет министара одржаће данас сједницу на чијем је дневном реду Приједлог одлуке о усвајању политике плата и накнада у институцијама БиХ за период 2023-2026. године.

На дневном реду је и приједлог одлуке о измјени Одлуке о оквирним критеријумима за додјелу новчане награде запосленим у институцијама БиХ за тај период.

Пред министрима ће бити и приједлог Министарства спољне трговине и економских односа за измјену одлуке о именовању чланова Координационог тијела БиХ за проблематику одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на локацији Трговске горе.

Савјет министара ће разматрати и приједлог Министарства безбједности за измјену одлуке о именовању делегације БиХ при Комитету експерата Савјета Европе за евалуацију борбе против прања новца и финансирања терористичких активности.

Предвиђено је и разматрање више информација и извјештаја, између осталих о стању у области миграција у БиХ за јануар ове године, те о намјенском утрошку средстава резерве у складу са одлуком Савјета министара БиХ за 2022. године.

Међу предложеним тачкама дневног реда су и Четврти национални извјештај БиХ о климатским промјенама и Трећи двогодишњи извјештај БиХ о емисији гасова са ефектом стаклене баште у складу са Оквирном конвенцијом УН о климатским промјенама, као и извјештај о спровођењу Закона о контроли кретања оружја и војне опреме за 2022. годину.

Почетак сједнице заказан је за 11.00 часова, наведено је на сајту Савјета министара.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Mile 05.04.2023. 14:19
    Aj ne lupaj , vidi se da nemaš pojma
  • Generic placeholder image
    Milica 05.04.2023. 12:56
    Nisu im trebali ni dizati plate, ionako su velike bile za nikakav ili premali rad. Sada sluzbenik ima sa toplim obrokom i prevozom oko 2100 KM, a toliko nam nemaju nastavnici, ljekari, vozači, majstori koji zaista rade svoj posao, i zato nam i jeste tako kako je, i biće i gore dok finansiramo ustanove i zaposlene koji su uzaludni.
Повезане вијести
Савјет министара ће прогласити Дан жалости у цијелој БиХ Савјет министара ће прогласити Дан жалости у цијелој БиХ
Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ
Золак разријешен дужности, Наташа Грубиша в.д. директор Агенције за лијекове Золак разријешен дужности, Наташа Грубиша в.д. директор Агенције за лијекове
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 2m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 46m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    20h 59m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    17h 13m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 5m
    0