О политици плата запослених у институцијама БиХ

05.04.2023. 08:32
2
ИЗВОР: srna.rs

Савјет министара одржаће данас сједницу на чијем је дневном реду Приједлог одлуке о усвајању политике плата и накнада у институцијама БиХ за период 2023-2026. године.

На дневном реду је и приједлог одлуке о измјени Одлуке о оквирним критеријумима за додјелу новчане награде запосленим у институцијама БиХ за тај период.

Пред министрима ће бити и приједлог Министарства спољне трговине и економских односа за измјену одлуке о именовању чланова Координационог тијела БиХ за проблематику одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на локацији Трговске горе.

Савјет министара ће разматрати и приједлог Министарства безбједности за измјену одлуке о именовању делегације БиХ при Комитету експерата Савјета Европе за евалуацију борбе против прања новца и финансирања терористичких активности.

Предвиђено је и разматрање више информација и извјештаја, између осталих о стању у области миграција у БиХ за јануар ове године, те о намјенском утрошку средстава резерве у складу са одлуком Савјета министара БиХ за 2022. године.

Међу предложеним тачкама дневног реда су и Четврти национални извјештај БиХ о климатским промјенама и Трећи двогодишњи извјештај БиХ о емисији гасова са ефектом стаклене баште у складу са Оквирном конвенцијом УН о климатским промјенама, као и извјештај о спровођењу Закона о контроли кретања оружја и војне опреме за 2022. годину.

Почетак сједнице заказан је за 11.00 часова, наведено је на сајту Савјета министара.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Mile 05.04.2023. 14:19
  Aj ne lupaj , vidi se da nemaš pojma
 • Generic placeholder image
  Milica 05.04.2023. 12:56
  Nisu im trebali ni dizati plate, ionako su velike bile za nikakav ili premali rad. Sada sluzbenik ima sa toplim obrokom i prevozom oko 2100 KM, a toliko nam nemaju nastavnici, ljekari, vozači, majstori koji zaista rade svoj posao, i zato nam i jeste tako kako je, i biće i gore dok finansiramo ustanove i zaposlene koji su uzaludni.
Повезане вијести
Савјет министара ће прогласити Дан жалости у цијелој БиХ Савјет министара ће прогласити Дан жалости у цијелој БиХ
Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ
Золак разријешен дужности, Наташа Грубиша в.д. директор Агенције за лијекове Золак разријешен дужности, Наташа Грубиша в.д. директор Агенције за лијекове
Најчитаније
 • Вјечне расправе о календару: Да ли би Срби прихватили промјену датума славе
  19h 42m
  1
 • Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију
  20h 46m
  0
 • Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
  12h 30m
  5
 • У Српској смањено очекивано трајање живота
  21h 18m
  0
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  11h 42m
  0