O politici plata zaposlenih u institucijama BiH

05.04.2023. 08:32
2
IZVOR: srna.rs

Savjet ministara održaće danas sjednicu na čijem je dnevnom redu Prijedlog odluke o usvajanju politike plata i naknada u institucijama BiH za period 2023-2026. godine.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o izmjeni Odluke o okvirnim kriterijumima za dodjelu novčane nagrade zaposlenim u institucijama BiH za taj period.

Pred ministrima će biti i prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa za izmjenu odluke o imenovanju članova Koordinacionog tijela BiH za problematiku odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore.

Savjet ministara će razmatrati i prijedlog Ministarstva bezbjednosti za izmjenu odluke o imenovanju delegacije BiH pri Komitetu eksperata Savjeta Evrope za evaluaciju borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Predviđeno je i razmatranje više informacija i izvještaja, između ostalih o stanju u oblasti migracija u BiH za januar ove godine, te o namjenskom utrošku sredstava rezerve u skladu sa odlukom Savjeta ministara BiH za 2022. godine.

Među predloženim tačkama dnevnog reda su i Četvrti nacionalni izvještaj BiH o klimatskim promjenama i Treći dvogodišnji izvještaj BiH o emisiji gasova sa efektom staklene bašte u skladu sa Okvirnom konvencijom UN o klimatskim promjenama, kao i izvještaj o sprovođenju Zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme za 2022. godinu.

Početak sjednice zakazan je za 11.00 časova, navedeno je na sajtu Savjeta ministara.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Mile 05.04.2023. 14:19
    Aj ne lupaj , vidi se da nemaš pojma
  • Generic placeholder image
    Milica 05.04.2023. 12:56
    Nisu im trebali ni dizati plate, ionako su velike bile za nikakav ili premali rad. Sada sluzbenik ima sa toplim obrokom i prevozom oko 2100 KM, a toliko nam nemaju nastavnici, ljekari, vozači, majstori koji zaista rade svoj posao, i zato nam i jeste tako kako je, i biće i gore dok finansiramo ustanove i zaposlene koji su uzaludni.
Povezane vijesti
Savjet ministara će proglasiti Dan žalosti u cijeloj BiH Savjet ministara će proglasiti Dan žalosti u cijeloj BiH
Karić novi direktor DKPT-a, Todorović Instituta za standardizaciju BiH Karić novi direktor DKPT-a, Todorović Instituta za standardizaciju BiH
Zolak razriješen dužnosti, Nataša Grubiša v.d. direktor Agencije za lijekove Zolak razriješen dužnosti, Nataša Grubiša v.d. direktor Agencije za lijekove
Najčitanije
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    18h 44m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    19h 49m
    4
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    13h 32m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    14h 38m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    23h 6m
    0