Обиљежавање Дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде 8. септембра у Сокоцу и Источном Старом Граду

22.08.2024. 19:42
0
ИЗВОР: katera.news

Дан Треће сарајевске пјешадијске бригаде одржаће се 8. септембра на Сокоцу и Источном Старом Граду.

Припадници удружења грађана бораца и њихових потомака Треће сарајевске бригада војске Републике Српске позивају све саборце, њихове потомке, пријатеље и поштоваоце ове херојске бригаде да својим присуством одају почаст свим погинулим и умрлим борцима и припадницима Треће сарајевске бригаде.

- Позивамо вас да се уз окупљање и дружење заједно сјетимо ратног пута и херојске одбране територија из зоне одговорности наше бригаде у протеклом одбрамбено отаџбинском рату – поручили су из Треће сарајевске бригаде.

Наредбом главног штаба ВРС Трећа сарајевска пјешадијска бригада је основана 25. 2. 1994. године спајањем више јединица Војске Републике Српске са територија сарајевских општина Вогошћа и Рајловац, те дијелова општина Центар, Стари Град, Илиџа и Илијаш. 

Зона одговорности ове бригаде се протезала од Хреше до Рајловца, на унутрашњем, те од Равног Набожића до Нишићке висоравни и даље према Олову, на спољном прстену одбране Српског Сарајева. 

Након потписивања Дејтонског мировног споразума због припајања територије под зоном одговорности ове бригаде Федерацији Босне и Херцеговине, бригада је расформирана а њени дијелови су пресељени у градове у Републици Српској. 

Удружење грађана бораца и њихових потомака под називом "Трећа сарајевска бригада ВРС" баштини и његује традицију и сјећање на ову јуначку бригаду.

Коментари 0
Повезане вијести
У Источној Илиџи сутра обиљежавање Дана сјећања на жртве НАТО агресије на Српску У Источној Илиџи сутра обиљежавање Дана сјећања на жртве НАТО агресије на Српску
Обиљежен Дан Треће сарајевске пјешадијске бригаде Обиљежен Дан Треће сарајевске пјешадијске бригаде
На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бр...
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 8m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 50m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 18m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 39m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 48m
    0