Обиљежен Дан Машинског факултета (ФОТО)

08.06.2022. 12:46
0
ИЗВОР: katera.news

Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву данас је обиљежио 28 година успјешног рада и 63 године традиције високошколског образовања у подручју машинске струке.

Декан Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Милија Краишник, истакао је да се свечана академија организује у сусрет обиљежавању јубилеја - 30 година од успјешног рада Универзитет у Источном Сарајеву.

- Универзитет у Источном Сарајеву у септембру ће свечаном академијом и пригодним догађајима обиљежииће 30 година успјешног рада - рекао је Милија.

Слика

Фото: katera.news

Према његов ријечима, на данашњој  свечаној академији биће промовисано 29 инжењера и три мастера машинства који си своје звање стекли на овој високошколско установи.

- Данас се навршава 28 година како је овај факултет уписан у судски регистар, тада Српског, а сада Источног Сарајева – рекао је Краишник.

Он је изразио задовољство што се академија одржава у околностима које не спречавају и не постављају баријере у смислу епидемиолошких мјера, јер је важно угостити званице и дипломцима додијеле дипломе онако како то и заслужују.

Краишник је подсјетио да је до сада на Машинском факултету дипломирао 371 студент на првом циклусу, 37 студената је завршило други циклус, укључујући и 16 кандидата који су одбранили магистарске тезе, а одбрањено је и 17 докторских дисертација.

- Студенти који су завршили Машински факултет на било којем циклусу студија дају екстремно висок напор у развоју друштва – рекао је Краишник.

Слика

Фото: katera.news

Проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Источном Сарајеву Владимир Владичић истакао је да је Универзитет поносан на Машински факултет и на резултате које остварује и у научним и наставничким достигнућима.

- Научна достигнућа наставника Машинског факултета значајно доприносе да се Универзитет позиционира као први по многим међународним листама у смислу научне продуктивности. Желим да искористим прилику да позовем будуће студенте да студирају на Универзитету у Источном Сарајеву - рекао је Владичић.

Он је додао да је сигуран да ће знање које  студенти стекну н аовом факултету бити довољно да развију професионалну каријеру у пуном обиму.

На овогодишњој свечаности промовисани су мастери и дипломирани инжењери машинства, а додијељена су и признања признања најбољим студентима, професорима и асистентима за изузетне резултате у научноистраживачкој дјелатности, радницима за дугогодишњи предан рад, као и представницима привредних субјеката који су дали значајан допринос у раду и афирмацији факултета.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан Машинског факултета (ФОТО) Обиљежен Дан Машинског факултета (ФОТО)
Промоција 20 дипломираних инжењера и шест мастера машинства Промоција 20 дипломираних инжењера и шест мастера машинства
Скуп "Комета 2022" окупио бројне стручњаке из машинства Скуп "Комета 2022" окупио бројне стручњаке из машинства
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    8h 9m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    23h 39m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    22h 53m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    23h 10m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    10h 40m
    0