Obilježen Dan Mašinskog fakulteta (FOTO)

08.06.2022. 12:46
0
IZVOR: katera.news

Mašinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je obilježio 28 godina uspješnog rada i 63 godine tradicije visokoškolskog obrazovanja u području mašinske struke.

Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milija Kraišnik, istakao je da se svečana akademija organizuje u susret obilježavanju jubileja - 30 godina od uspješnog rada Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

- Univerzitet u Istočnom Sarajevu u septembru će svečanom akademijom i prigodnim događajima obilježiiće 30 godina uspješnog rada - rekao je Milija.

Slika

Foto: katera.news

Prema njegov riječima, na današnjoj  svečanoj akademiji biće promovisano 29 inženjera i tri mastera mašinstva koji si svoje zvanje stekli na ovoj visokoškolsko ustanovi.

- Danas se navršava 28 godina kako je ovaj fakultet upisan u sudski registar, tada Srpskog, a sada Istočnog Sarajeva – rekao je Kraišnik.

On je izrazio zadovoljstvo što se akademija održava u okolnostima koje ne sprečavaju i ne postavljaju barijere u smislu epidemioloških mjera, jer je važno ugostiti zvanice i diplomcima dodijele diplome onako kako to i zaslužuju.

Kraišnik je podsjetio da je do sada na Mašinskom fakultetu diplomirao 371 student na prvom ciklusu, 37 studenata je završilo drugi ciklus, uključujući i 16 kandidata koji su odbranili magistarske teze, a odbranjeno je i 17 doktorskih disertacija.

- Studenti koji su završili Mašinski fakultet na bilo kojem ciklusu studija daju ekstremno visok napor u razvoju društva – rekao je Kraišnik.

Slika

Foto: katera.news

Prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu Vladimir Vladičić istakao je da je Univerzitet ponosan na Mašinski fakultet i na rezultate koje ostvaruje i u naučnim i nastavničkim dostignućima.

- Naučna dostignuća nastavnika Mašinskog fakulteta značajno doprinose da se Univerzitet pozicionira kao prvi po mnogim međunarodnim listama u smislu naučne produktivnosti. Želim da iskoristim priliku da pozovem buduće studente da studiraju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu - rekao je Vladičić.

On je dodao da je siguran da će znanje koje  studenti steknu n aovom fakultetu biti dovoljno da razviju profesionalnu karijeru u punom obimu.

Na ovogodišnjoj svečanosti promovisani su masteri i diplomirani inženjeri mašinstva, a dodijeljena su i priznanja priznanja najboljim studentima, profesorima i asistentima za izuzetne rezultate u naučnoistraživačkoj djelatnosti, radnicima za dugogodišnji predan rad, kao i predstavnicima privrednih subjekata koji su dali značajan doprinos u radu i afirmaciji fakulteta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježen Dan Mašinskog fakulteta (FOTO) Obilježen Dan Mašinskog fakulteta (FOTO)
Promocija 20 diplomiranih inženjera i šest mastera mašinstva Promocija 20 diplomiranih inženjera i šest mastera mašinstva
Skup "Kometa 2022" okupio brojne stručnjake iz mašinstva Skup "Kometa 2022" okupio brojne stručnjake iz mašinstva
Najčitanije
  • Najavljeni prekidi električne energije
    5h 59m
    0
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    3h 55m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    18h 35m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    3h 13m
    0
  • Proba Izraela na Eurosongu: Podigli palestinsku kefiju pa izbačeni iz arene
    16h 49m
    0