Од 1. јуна биће отворени сви хотели на Златибору

18.05.2020. 10:51
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Због препорука да се одмор проведе у Србији на Златибору очекују добру љетњу сезону која ће успјети да ублажи економске губитке које су сви туристички и угоститељски објекти имали због епидемије корона вируса, изјавио је директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић.

-Од 1. јуна сви хотели на Златибору почеће са радом, а букинг је већ почео. Резервације су углавном за јул и август, а сви хотели дају попусте од 20 до 30 одсто за боравак на Златибору у јуну. Продужава се и боравак гостију, који је до сада износио у просеку 4 дана, тако уколико се и сезона продужи на септембар и октобар очекујемо ублажавање економских последица епидемије- каже Живановић за Тањуг.

Живановић истиче да ће цијене бити на прошлогодишњем нивоу и да нема најаве увећања због додатних хигијенских мјера које ће морати сви да предузимају.

А за вријеме ванредног стања на Златибору су започети радови на реконструкцији Краљевог трга, језера и комплетног центра.

-Ради се променада у самом центру, комплетна реконструкција трга и језера, тако да ће центар Златибора добити потпуно нови изглед. Радови су обимни, али ће бити готови до 1. јула-најављује Живановић.

Директор ТО Златибор истиче да ће овог љета гостима бити на располагању и нови туристички локалитети попут новоотвореног каубојског града Ел пасо, а до краја љетње сезоне могуће је и да проради панорамска гондола од Златибора до Торника.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечак пао кроз прозор основне школе Дјечак пао кроз прозор основне школе
Гробље кућних љубимаца у Београду функционише по строгим правилима - шта треба знати Гробље кућних љубимаца у Београду функционише по строгим правилима - шта треба знати
Мајдов суспендован на пет мјесеци јер се прекрстио Мајдов суспендован на пет мјесеци јер се прекрстио
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 47m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 38m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 25m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 51m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 33m
    0