Од поноћи нове мјере за улазак у Србију

23.07.2021. 14:41
0
ИЗВОР: СРНА

Влада Србије донијела је одлуку да дозволи улазак у земљу грађанима 23 државе уз потврду о вакцинацији, прележаном ковиду 19, позитивном пи-си-ар или антигенском тесту.

Од вечерас у поноћ улазак у Србију само да потврдом о потпуној вакцинацији дозвољен је лицима из Грузије, Монака, Кипра, Либана, Молдавије, Сан Марина, Туниса, Хрватске и Словачка, саопштено је из Министарства трговине, туризма и телекомуникација Србије.

У најскорије вријеме се очекује да и грађанима Јерменије, Сирије и Египта буде омогућен улазак у Србију само са потврдом о потпуној вакцинацији.

Лицима из 16 земаља од поноћи ће бити дозвољен улазак у Србији уз потврду о прележаном ковиду 19, позитивном пи-си-ар или антигенском тесту од којег није прошло мање од 14 дана или више од шест мјесеци.

То се односи на Луксембург, Андору, Шпанију, Аустрију, Бугарску, Грчку, Сан Марино, Словенију, Тунис, Турску, Хрватску, Румунију, Њемачку, САД, Швајцарску и Данску.

Ресорни министар Татјана Матић је поздравила ову одлуку, те напоменула да је девизни прилив од туризма повећан за 29,3 одсто у односу на прошлу годину, те да новом одлуком Владе може да се очекује још већи прилив страних туриста у Србију. 

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    7h 50m
    0
  • Крађа у Палама
    6h 8m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    20h 27m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    2h 35m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    5h 23m
    0