Od ponoći nove mjere za ulazak u Srbiju

23.07.2021. 14:41
0
IZVOR: SRNA

Vlada Srbije donijela je odluku da dozvoli ulazak u zemlju građanima 23 države uz potvrdu o vakcinaciji, preležanom kovidu 19, pozitivnom pi-si-ar ili antigenskom testu.

Od večeras u ponoć ulazak u Srbiju samo da potvrdom o potpunoj vakcinaciji dozvoljen je licima iz Gruzije, Monaka, Kipra, Libana, Moldavije, San Marina, Tunisa, Hrvatske i Slovačka, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

U najskorije vrijeme se očekuje da i građanima Jermenije, Sirije i Egipta bude omogućen ulazak u Srbiju samo sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji.

Licima iz 16 zemalja od ponoći će biti dozvoljen ulazak u Srbiji uz potvrdu o preležanom kovidu 19, pozitivnom pi-si-ar ili antigenskom testu od kojeg nije prošlo manje od 14 dana ili više od šest mjeseci.

To se odnosi na Luksemburg, Andoru, Španiju, Austriju, Bugarsku, Grčku, San Marino, Sloveniju, Tunis, Tursku, Hrvatsku, Rumuniju, Njemačku, SAD, Švajcarsku i Dansku.

Resorni ministar Tatjana Matić je pozdravila ovu odluku, te napomenula da je devizni priliv od turizma povećan za 29,3 odsto u odnosu na prošlu godinu, te da novom odlukom Vlade može da se očekuje još veći priliv stranih turista u Srbiju. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Pojačana frekvencija vozila na ulazu, ali i izlazu iz BiH Pojačana frekvencija vozila na ulazu, ali i izlazu iz BiH
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    17h 50m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    18h 34m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    22h 39m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    22h 43m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    8h 10m
    0