Одбјегли лав у Црној Гори није пронађен, потрага се наставља

09.02.2022. 10:58
0
ИЗВОР: Танјуг

Младунче лава, које од недавно слободно шета негдје на подручју будванске општине, ипак, није пронађено, а у потрагу ће се од данас, као помоћ полицији и грађанима, укључити и Агенција за заштиту животне средине Црне Горе.

Дарко Савељић из ове агенције каже да су одлучили да помогну и полицији и еколошкој инспекцији у проналаску младунчета лава тако што ће организовати своје волонтере и дронове.

- Тај лав је данас младунче, али они расту брзо и за два, три мјесеца ће почети да једе псе, мачке, људе и ситуација је прилично озбиљна - рекао је Савељић гостујући у емисији Боје јутра ТВ Вијести.

Истакао је да Црна Гора посљедњих година интензивно има "ужасних проблема" са кријумчарењем егзотичних животиња и да се то из дана у дан види захваљујући социјалним мрежама.

Према његовим ријечима, Агенција је дошла до сазнања да се у залеђу Будве налази младунче лава, а да је управо Агенција та која издаје дозволе за увоз и извоз, и дозволе за држање.

- Ми смо погледали нашу документацију, таква животиња није пријављивана Агенцији да је прелазила границе Црне Горе - навео је Савељић.

Савељић каже да је и Општина Будва покренула и грађанство да свако погледа своје двориште, ту су и ватрогасци, биће и Служба заштите и спашавања.

Подгорички медији раније су пренијели да је једно младунче лава побјегло од свог власника који је странац, а одмах потом и да је лавић пронађен.

Коментари 0
Повезане вијести
За малом Данком се и даље трага За малом Данком се и даље трага
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Наставља се потрага за тијелом двогодишње дјевојчице Наставља се потрага за тијелом двогодишње дјевојчице
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    10h 25m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    1h 33m
    1
  • Снијег поново забијелио БиХ
    22h 46m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    4h 16m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    21h 34m
    0