Одбјегли лав у Црној Гори није пронађен, потрага се наставља

09.02.2022. 10:58
0
ИЗВОР: Танјуг

Младунче лава, које од недавно слободно шета негдје на подручју будванске општине, ипак, није пронађено, а у потрагу ће се од данас, као помоћ полицији и грађанима, укључити и Агенција за заштиту животне средине Црне Горе.

Дарко Савељић из ове агенције каже да су одлучили да помогну и полицији и еколошкој инспекцији у проналаску младунчета лава тако што ће организовати своје волонтере и дронове.

- Тај лав је данас младунче, али они расту брзо и за два, три мјесеца ће почети да једе псе, мачке, људе и ситуација је прилично озбиљна - рекао је Савељић гостујући у емисији Боје јутра ТВ Вијести.

Истакао је да Црна Гора посљедњих година интензивно има "ужасних проблема" са кријумчарењем егзотичних животиња и да се то из дана у дан види захваљујући социјалним мрежама.

Према његовим ријечима, Агенција је дошла до сазнања да се у залеђу Будве налази младунче лава, а да је управо Агенција та која издаје дозволе за увоз и извоз, и дозволе за држање.

- Ми смо погледали нашу документацију, таква животиња није пријављивана Агенцији да је прелазила границе Црне Горе - навео је Савељић.

Савељић каже да је и Општина Будва покренула и грађанство да свако погледа своје двориште, ту су и ватрогасци, биће и Служба заштите и спашавања.

Подгорички медији раније су пренијели да је једно младунче лава побјегло од свог власника који је странац, а одмах потом и да је лавић пронађен.

Коментари 0
Повезане вијести
Пивска крвава бајка: Један од најсвирепијих злочина Другог свјетског рата Пивска крвава бајка: Један од најсвирепијих злочина Другог свјетског рата
Дола - пивски Витлејем и Зид плача Дола - пивски Витлејем и Зид плача
Својатање језика: Све написано на српском Универзитет Црне Горе приписаће својој баштини Својатање језика: Све написано на српском Универзитет Црне Горе приписаће својој баштини
Најчитаније
 • Операција Текбир - неуспјели покушај деблокаде Сарајева
  17h 20m
  11
 • “Тражим мужа”: Љепотица из Бањалуке "запалила" друштвене мреже (ФОТО)
  18h 41m
  4
 • Вечерас откривање и освештење споменика породици у Источном Новом Сарајеву
  18h 9m
  0
 • У Источном Новом Сарајеву откривен споменик породици - симбол егзодуса сарајевских Срба (ФОТО)
  6h 13m
  5
 • Земљотрес у БиХ
  10h 17m
  0