Odbjegli lav u Crnoj Gori nije pronađen, potraga se nastavlja

09.02.2022. 10:58
0
IZVOR: Tanjug

Mladunče lava, koje od nedavno slobodno šeta negdje na području budvanske opštine, ipak, nije pronađeno, a u potragu će se od danas, kao pomoć policiji i građanima, uključiti i Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore.

Darko Saveljić iz ove agencije kaže da su odlučili da pomognu i policiji i ekološkoj inspekciji u pronalasku mladunčeta lava tako što će organizovati svoje volontere i dronove.

- Taj lav je danas mladunče, ali oni rastu brzo i za dva, tri mjeseca će početi da jede pse, mačke, ljude i situacija je prilično ozbiljna - rekao je Saveljić gostujući u emisiji Boje jutra TV Vijesti.

Istakao je da Crna Gora posljednjih godina intenzivno ima "užasnih problema" sa krijumčarenjem egzotičnih životinja i da se to iz dana u dan vidi zahvaljujući socijalnim mrežama.

Prema njegovim riječima, Agencija je došla do saznanja da se u zaleđu Budve nalazi mladunče lava, a da je upravo Agencija ta koja izdaje dozvole za uvoz i izvoz, i dozvole za držanje.

- Mi smo pogledali našu dokumentaciju, takva životinja nije prijavljivana Agenciji da je prelazila granice Crne Gore - naveo je Saveljić.

Saveljić kaže da je i Opština Budva pokrenula i građanstvo da svako pogleda svoje dvorište, tu su i vatrogasci, biće i Služba zaštite i spašavanja.

Podgorički mediji ranije su prenijeli da je jedno mladunče lava pobjeglo od svog vlasnika koji je stranac, a odmah potom i da je lavić pronađen.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako je i zbog čega potraga za litijumom postala globalna top-tema Kako je i zbog čega potraga za litijumom postala globalna top-tema
Vraćanje ćirilice u državne institucije Crne Gore Vraćanje ćirilice u državne institucije Crne Gore
Strašno nevrijeme pogodilo Crnu Goru: Dvije osobe poginule Strašno nevrijeme pogodilo Crnu Goru: Dvije osobe poginule
Najčitanije
 • Vatrogasci iz Istočnog Sarajeva potresnom porukom oprostili se od mladog kolege
  22h 32m
  0
 • Ubijene dvije osobe, jedna povrijeđena
  11h 1m
  0
 • Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“
  17h 32m
  7
 • Mostarka ima rak koji je metastazirao, a i suprug joj je teško bolestan: Pomozimo joj u liječenju
  21h 47m
  0
 • Putniče namjerniče, ako prolaziš kroz Ulm svrati na srpsko vojničko groblje
  12h 3m
  2