Одгођено поништење дипломе директора ОБА БиХ

05.09.2019. 10:38
0
ИЗВОР: Srpska.info

Просвјетна инспекција РС уважила је молбу ректора Универзитета за пословне студије Бањалука (УПС) Радована Клинцова да буде одгођено поступање по рјешењу инспектора којим је УПС наложено да поништи и огласи ништавном диплому директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића Осмице, потврђено из Инспектората Републике Српске.

– Ректор Универзитета за пословне студије Радован Клинцов је путем адвоката изјавио жалбу на рјешење просвјетног инспектора и уједно поднио и молбу за одгађање извршења рјешења. Жалба је од стране првостепеног органа достављена на надлежно поступање другостепеном органу, односно Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво. На основу достављене молбе за одгађање извршења рјешења дозвољено је одгађање извршења рјешења просвјетног инспектора до окончања поступка по жалби који се води пред надлежним другостепеним органом – наведено је у одговору Инспектората РС.

У одговору се прецизира да је подношење жалбе, покретање другостепеног поступка и вођење управног спора дефинисано Законом о општем управном поступку, од чега на крају зависи и коначан исход инспекцијског поступка.

Дугогодишњи просвјетни инспектор објашњава да у рјешењима инспектора којима се наређује поништавање дипломе стоји да се оно мора извршити у року од осам дана и да жалба на рјешење не одгађа његово извршење.

– Међутим, пракса је да се увијек уважи молба којом се тражи да се диплома не проглашава ништавном у року од осам дана и да се одгоди извршење док другостепени орган, односно ресорно министарство не поступи по жалби. И у случају директора ОБА је урађено тако и није направљен никакав изузетак – објашњава извор Гласа Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Поништена још 71 диплома приватног факултета у Бањалуци (СПИСАК) Поништена још 71 диплома приватног факултета у Бањалуци (СПИСАК)
Славимир је дипломирао након 30 година и то тек кад је видио ћеркину књижицу Славимир је дипломирао након 30 година и то тек кад је видио ћеркину књижицу
Српска се новим индексом бори против лажних диплома Српска се новим индексом бори против лажних диплома
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    17h 4m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    38m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    19h 47m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    14h 39m
    6
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    23h 32m
    0