Одличан одзив добровољних давалаца крви у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)

13.09.2023. 10:40
0
ИЗВОР: katera.news

Акција добровољног давања крви, која се организује у оквиру “Дана Источног Сарајева” и славе града – Светог Петра Дабробосанског, организована је данас на Тргу Србија у Источном Новом Сарајеву.

Акција, коју организује Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије, у сарадњи са Службом трансфузије крви Болнице “Србија” у Источном Сарајеву, трајаће до 15.00 часова.

Предсједник ово удружења Госпава Пејић рекла је да одзив до сада веома добар, те да је планирано да се купи око 200 доза.

Слика

Фото: katera.news

- Акција је почела око 8.00 часова и до сада је било око 60 давалаца. Акцији су се одазвали и припадници Оружаних снага БиХ и Полицијске управе Источно Сарајево - навела је Пејићева.

Пејићева је навела да све протиче по плану и да је сигурна да ће испунити норму коју су себи задали.

Она је додала да су залихе крви у Служби трансфузије скромне и да су прикупљене дозе неопходне пацијентима који се лијече у Болници „Србија“, али и другим здравственим установама у Републици Српској.

Шеф Службе трансфузије крви Болнице “Србија” Јелена Стојановић Лукић рекла је да су све акције добровољног давалаштва крви значајне.

Слика

Фото: katera.news

- Све залихе крвних група су скромне јер је у претходном периоду издат  велики број јединица, а значајан број је послат и у друге службе трансфузије, од Невесиња до Бањалуке, свуда гдје се лијече пацијенти Сарајевско-романијске регије – рекла је Стојановић Лукић.

 

Стојановић Лукић је позвала грађане да учествују у акцијама добровољног даривања крви.

Она се захвалила Удружењу добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије на неизмјерној подржци при организацији сваке акције, истичући да ће Госпава Пејић добити признање за животно дјело.

 

Слика

Фото: katera.news

- Она је синоним за добровољно давалаштво крви и признање ће јој бити уручено на свечаној академији која се организује поводом Дана и крсне славе града Источно Сарајево – навела је она.

Војислав Матић, који крв дарује осми пут, истакао је да увијек радо одазива оваквим хуманитарним акцијама јер даривањем крви некоме може спасити живот.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде
ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    19h 10m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 43m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 9m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    19h 22m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 51m
    3