Одличан одзив добровољних давалаца крви у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)

13.09.2023. 10:40
0
ИЗВОР: katera.news

Акција добровољног давања крви, која се организује у оквиру “Дана Источног Сарајева” и славе града – Светог Петра Дабробосанског, организована је данас на Тргу Србија у Источном Новом Сарајеву.

Акција, коју организује Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије, у сарадњи са Службом трансфузије крви Болнице “Србија” у Источном Сарајеву, трајаће до 15.00 часова.

Предсједник ово удружења Госпава Пејић рекла је да одзив до сада веома добар, те да је планирано да се купи око 200 доза.

Слика

Фото: katera.news

- Акција је почела око 8.00 часова и до сада је било око 60 давалаца. Акцији су се одазвали и припадници Оружаних снага БиХ и Полицијске управе Источно Сарајево - навела је Пејићева.

Пејићева је навела да све протиче по плану и да је сигурна да ће испунити норму коју су себи задали.

Она је додала да су залихе крви у Служби трансфузије скромне и да су прикупљене дозе неопходне пацијентима који се лијече у Болници „Србија“, али и другим здравственим установама у Републици Српској.

Шеф Службе трансфузије крви Болнице “Србија” Јелена Стојановић Лукић рекла је да су све акције добровољног давалаштва крви значајне.

Слика

Фото: katera.news

- Све залихе крвних група су скромне јер је у претходном периоду издат  велики број јединица, а значајан број је послат и у друге службе трансфузије, од Невесиња до Бањалуке, свуда гдје се лијече пацијенти Сарајевско-романијске регије – рекла је Стојановић Лукић.

 

Стојановић Лукић је позвала грађане да учествују у акцијама добровољног даривања крви.

Она се захвалила Удружењу добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије на неизмјерној подржци при организацији сваке акције, истичући да ће Госпава Пејић добити признање за животно дјело.

 

Слика

Фото: katera.news

- Она је синоним за добровољно давалаштво крви и признање ће јој бити уручено на свечаној академији која се организује поводом Дана и крсне славе града Источно Сарајево – навела је она.

Војислав Матић, који крв дарује осми пут, истакао је да увијек радо одазива оваквим хуманитарним акцијама јер даривањем крви некоме може спасити живот.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас промоција збирке пјесама Ене Вуковић у Источном Новом Сарајеву Данас промоција збирке пјесама Ене Вуковић у Источном Новом Сарајеву
Завршена изградња паркинга у Чичи (ФОТО) Завршена изградња паркинга у Чичи (ФОТО)
Буџет ребалансом повећан за око 7,5 милиона КМ Буџет ребалансом повећан за око 7,5 милиона КМ
Најчитаније
 • Гласни када бране Додика, нијеми на муке сабораца: БОРС на мети жестоких критика због доласка њихових челника пред Суд БиХ
  19h 26m
  8
 • Косовски витез Милош Ћирковић: На згаришту икона Светог Алимпија Столпника
  1h 23m
  0
 • Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића
  22h 54m
  0
 • Дио бораца и даље чека јединствени мјесечни додатак
  7h 37m
  2
 • Јаков Игњатовић - Зачетник реализма у српској књижевности
  5h 43m
  0