Odličan odziv dobrovoljnih davalaca krvi u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)

13.09.2023. 10:40
0
IZVOR: katera.news

Akcija dobrovoljnog davanja krvi, koja se organizuje u okviru “Dana Istočnog Sarajeva” i slave grada – Svetog Petra Dabrobosanskog, organizovana je danas na Trgu Srbija u Istočnom Novom Sarajevu.

Akcija, koju organizuje Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije, u saradnji sa Službom transfuzije krvi Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu, trajaće do 15.00 časova.

Predsjednik ovo udruženja Gospava Pejić rekla je da odziv do sada veoma dobar, te da je planirano da se kupi oko 200 doza.

Slika

Foto: katera.news

- Akcija je počela oko 8.00 časova i do sada je bilo oko 60 davalaca. Akciji su se odazvali i pripadnici Oružanih snaga BiH i Policijske uprave Istočno Sarajevo - navela je Pejićeva.

Pejićeva je navela da sve protiče po planu i da je sigurna da će ispuniti normu koju su sebi zadali.

Ona je dodala da su zalihe krvi u Službi transfuzije skromne i da su prikupljene doze neophodne pacijentima koji se liječe u Bolnici „Srbija“, ali i drugim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj.

Šef Službe transfuzije krvi Bolnice “Srbija” Jelena Stojanović Lukić rekla je da su sve akcije dobrovoljnog davalaštva krvi značajne.

Slika

Foto: katera.news

- Sve zalihe krvnih grupa su skromne jer je u prethodnom periodu izdat  veliki broj jedinica, a značajan broj je poslat i u druge službe transfuzije, od Nevesinja do Banjaluke, svuda gdje se liječe pacijenti Sarajevsko-romanijske regije – rekla je Stojanović Lukić.

 

Stojanović Lukić je pozvala građane da učestvuju u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi.

Ona se zahvalila Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije na neizmjernoj podržci pri organizaciji svake akcije, ističući da će Gospava Pejić dobiti priznanje za životno djelo.

 

Slika

Foto: katera.news

- Ona je sinonim za dobrovoljno davalaštvo krvi i priznanje će joj biti uručeno na svečanoj akademiji koja se organizuje povodom Dana i krsne slave grada Istočno Sarajevo – navela je ona.

Vojislav Matić, koji krv daruje osmi put, istakao je da uvijek rado odazivovakvim humanitarnim akcijama jer darivanjem krvi nekome može spasiti život.

Komentari 0
Povezane vijesti
Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope" Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO) Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
Najčitanije
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    23h 59m
    4
  • Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
    22h 20m
    1
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    2h 36m
    0
  • Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
    18h 31m
    0
  • Šumarski tehničari postaju njegovatelji
    21h 35m
    0