Одржана 23. редовна сједница Скупштине општине Трново

06.07.2023. 15:17
0
ИЗВОР: katera.news

На данас одржаној 23. редовној сједници Скупштине општине Трново, од 26, усвојено је 25 тачака дневног реда.

Одборници су усвојили Извјештај о раду буџетских корисника који се финансирају/суфинансирају из буџета ове општине - Удружење жена „Трновке“ Трново, Џудо секција „Трново“ и Удружење добровољних давалаца крви града Источно Сарајево.

Осим Извјештај о раду комуналног полицајца за период минуле године, усвојени су извјештај о заштити животне средине на подручју општине Трново, Извјештај из области културе, спорта и информисања, те Извјештај о слободи приступа информацијама у општини Трново.

Пред оборницима локалног парламента нашле су се информације о инспекцијском надзору и о стању криминалитета, јавног реда и мира на подручју општине Трново за претходну годину, као и информација о одржавању заједничких дијелова стамбених зграда и санацији локалних путева на подручју ове локалне заједнице.

Усвојена је и Информација о упису ученика у први разред ЈУ ОШ „Свети Сава“ Трново за школску 2023/2024 годину.

На скупштинском засједању, одборници су усвојили и низ приједлога одлука приједлога о пријевремених ступањима на снагу истих. Тако су усвојени Приједлог Одлуке о јавним признањима и наградама општине Трново и Приједлог Одлуке о његовом пријевременом ступању на снагу, као и Приједлог Правилника о критеријима и мјерилима за додјелу јавних признања и награда општине Трново и Приједлог Одлуке о његовом пријевременом ступању на снагу, Приједлог Одлуке о давању мишљења и Приједлог Одлуке о његовом пријевременом ступању на снагу.

Усвојени су и приједлози одлука о куповини земљишта - у сврху проширења гробља у насељеном мјесту Тошићи- Широкари, у сврху проширења гробља у насељеном мјесту Касарна- Пилана и у сврху изградње паркинга у насељеном мјесту Трново центар, као и Приједлог Плана мреже здравствених установа на подручју ове локалне заједнице.

Одборници општине Трново усвојили су и Приједлог Одлуке о давању сагласности на закључење Уговора о продаји неизграђеног градског грађевинског земљишта непосредном погодбом између општине Трново и Угреновић (Здравко) Горана и општине Трново и Станаревић (Бранко) Рада из Београда.

На данашњој сједници, Приједлог Програма обиљежавања значајних датума и догађаја за општину Трново из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата враћен је на дораду.

Коментари 0
Повезане вијести
Катић најавио могућност оснивања Дома здравља у Источној Илиџи? Катић најавио могућност оснивања Дома здравља у Источној Илиџи?
Кредитна задужења општине Источно Ново Сарајево за изградњу базена и реконструкцију водоводне мреже Кредитна задужења општине Источно Ново Сарајево за изградњу базена и реконструкцију водово...
Акумулирана средства од потрошача са Источне Илиџе иду за реконструкцију водоводне мреже на подручју ове општине Акумулирана средства од потрошача са Источне Илиџе иду за реконструкцију водоводне мреже н...
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    31m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    23h 55m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    20h 48m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    14h 39m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    22h 45m
    0