Održana 23. redovna sjednica Skupštine opštine Trnovo

06.07.2023. 15:17
0
IZVOR: katera.news

Na danas održanoj 23. redovnoj sjednici Skupštine opštine Trnovo, od 26, usvojeno je 25 tačaka dnevnog reda.

Odbornici su usvojili Izvještaj o radu budžetskih korisnika koji se finansiraju/sufinansiraju iz budžeta ove opštine - Udruženje žena „Trnovke“ Trnovo, Džudo sekcija „Trnovo“ i Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi grada Istočno Sarajevo.

Osim Izvještaj o radu komunalnog policajca za period minule godine, usvojeni su izvještaj o zaštiti životne sredine na području opštine Trnovo, Izvještaj iz oblasti kulture, sporta i informisanja, te Izvještaj o slobodi pristupa informacijama u opštini Trnovo.

Pred obornicima lokalnog parlamenta našle su se informacije o inspekcijskom nadzoru i o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira na području opštine Trnovo za prethodnu godinu, kao i informacija o održavanju zajedničkih dijelova stambenih zgrada i sanaciji lokalnih puteva na području ove lokalne zajednice.

Usvojena je i Informacija o upisu učenika u prvi razred JU OŠ „Sveti Sava“ Trnovo za školsku 2023/2024 godinu.

Na skupštinskom zasjedanju, odbornici su usvojili i niz prijedloga odluka prijedloga o prijevremenih stupanjima na snagu istih. Tako su usvojeni Prijedlog Odluke o javnim priznanjima i nagradama opštine Trnovo i Prijedlog Odluke o njegovom prijevremenom stupanju na snagu, kao i Prijedlog Pravilnika o kriterijima i mjerilima za dodjelu javnih priznanja i nagrada opštine Trnovo i Prijedlog Odluke o njegovom prijevremenom stupanju na snagu, Prijedlog Odluke o davanju mišljenja i Prijedlog Odluke o njegovom prijevremenom stupanju na snagu.

Usvojeni su i prijedlozi odluka o kupovini zemljišta - u svrhu proširenja groblja u naseljenom mjestu Tošići- Širokari, u svrhu proširenja groblja u naseljenom mjestu Kasarna- Pilana i u svrhu izgradnje parkinga u naseljenom mjestu Trnovo centar, kao i Prijedlog Plana mreže zdravstvenih ustanova na području ove lokalne zajednice.

Odbornici opštine Trnovo usvojili su i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora o prodaji neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom između opštine Trnovo i Ugrenović (Zdravko) Gorana i opštine Trnovo i Stanarević (Branko) Rada iz Beograda.

Na današnjoj sjednici, Prijedlog Programa obilježavanja značajnih datuma i događaja za opštinu Trnovo iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata vraćen je na doradu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Katić najavio mogućnost osnivanja Doma zdravlja u Istočnoj Ilidži? Katić najavio mogućnost osnivanja Doma zdravlja u Istočnoj Ilidži?
Kreditna zaduženja opštine Istočno Novo Sarajevo za izgradnju bazena i rekonstrukciju vodovodne mreže Kreditna zaduženja opštine Istočno Novo Sarajevo za izgradnju bazena i rekonstrukciju vodovo...
Akumulirana sredstva od potrošača sa Istočne Ilidže idu za rekonstrukciju vodovodne mreže na području ove opštine Akumulirana sredstva od potrošača sa Istočne Ilidže idu za rekonstrukciju vodovodne mreže n...
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    20h 32m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    20h 39m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    17h 21m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    11h 59m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    12h 31m
    0