Он је платио 100.000 евра за убиство брата и његовог сина, а све се десило овако

05.09.2019. 09:54
0
ИЗВОР: Srpska.info

Расим Демировић (55), којег су прекјуче у Бихаћу ухапсили припадници Федералне управе полиције, платио је 100.000 евра за убиство брата Бајана и његовог сина Невреса.

Ухапшеном Расиму Демировићу ставља се на терет кривично дјело подстрекивање на убиство, а како сазнаје Аваз, мотив је користољубље.

За ликвидацију брата Расим је ангажовао мафију с подручја Херцеговачко–неретванског кантона. Из Федералне управе полиције саопштено је да су убице требале направити инвалидом Бајановог сина Невреса, мада је, како је објаснио извор из истраге, тражена и његова ликвидација.

Браћа Демировић у Бихаћу су позната по великом бизнису с откупом секундарних сировина. Међу петорицом браће најимућнији је управо Бајан, који посједује неколико кућа и скупоцјених аутомобила.

Расим је због тога био љубоморан на Бајана, због чега су годинама били у сукобу.

У случај су се умијешали истражиоци Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона, који су о свему обавијестили Федералну управу полиције. Истражитељи ФУП пресрели су разговоре Демировића и херцеговачке мафије те осујетили паклени план 55-годишњака.

Расим Демировић ће бити криминалистички обрађен у службеним просторијама Федералне управе полиције те ће, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, бити предат Тужилаштву Унско-санског кантона.

Претреси

Након хапшења Расима Демировића, завршени су претреси стамбених објеката и возила на двије локације на подручју Бихаћа које користи.

Приликом претреса пронађени су и привремено одузети предмети који су тражени наредбом суда, а ради се о 10 мобилних телефона с припадајућим СИМ картицама, рачунарској опреми, оружју, муницији и другим предметима који су кориштени за припремање кривичног дјела.

Коментари 0
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    21h 15m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 11m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    20h 15m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    17h 8m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    19h 5m
    0