Опљачкана кућа Србина у Пламетини, међународна заједница да реагује

15.01.2024. 16:50
0
ИЗВОР: srna.rs

У Пламетини код Обилића опљачкана је кућа Миодрага Костића што је изазвало велико узнемирење и те породице и комшија, који оправдано страхују за безбједност и имовину, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију из које напомињу да би овај и сви претходни напади требали да буду сигнал међународној заједници да реагује.

- Овим нападом је настављен низ напада на имовину Срба и Српске православне цркве /СПЦ/ у овој години јер су пре свега неколико дана опљачкане две куће повратника у селу Љубижда, у општини Исток, а јуче и црква у селу Зупче, чиме се опет прети Србима који само желе да у миру живе у својим домовима и посећују своје светиње на простору Косова и Метохије - наведено је у саопштењу.

Из Канцеларије су нагласили да је оваква пракса застрашивања Срба посебно доминантна од доласка на власт премијера самопроглашеног Косова Аљбина Кутрија, откада се биљеже бројни инциденти који за циљ имају да угрозе опстанак српског народа на Косову и Метохији.

У саопштењу је наведено да ће Канцеларија за Косово и Метохију помоћи домаћину Костићу да стане на ноге, а да је низ етничких инцидената сигнал за међународну заједницу да учини све да се престане са угњетавањем Срба на Косову и Метохији и да им се обезбиједе елементарни услови за живот у 21. вијеку - да живе слободно и безбједно на својим огњиштима.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Васкрси васкрсле српске војске Васкрси васкрсле српске војске
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    16h 42m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    16h 13m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    12h 29m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    16h 36m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    8h 24m
    2