Opljačkana kuća Srbina u Plametini, međunarodna zajednica da reaguje

15.01.2024. 16:50
0
IZVOR: srna.rs

U Plametini kod Obilića opljačkana je kuća Miodraga Kostića što je izazvalo veliko uznemirenje i te porodice i komšija, koji opravdano strahuju za bezbjednost i imovinu, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju iz koje napominju da bi ovaj i svi prethodni napadi trebali da budu signal međunarodnoj zajednici da reaguje.

- Ovim napadom je nastavljen niz napada na imovinu Srba i Srpske pravoslavne crkve /SPC/ u ovoj godini jer su pre svega nekoliko dana opljačkane dve kuće povratnika u selu Ljubižda, u opštini Istok, a juče i crkva u selu Zupče, čime se opet preti Srbima koji samo žele da u miru žive u svojim domovima i posećuju svoje svetinje na prostoru Kosova i Metohije - navedeno je u saopštenju.

Iz Kancelarije su naglasili da je ovakva praksa zastrašivanja Srba posebno dominantna od dolaska na vlast premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kutrija, otkada se bilježe brojni incidenti koji za cilj imaju da ugroze opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

U saopštenju je navedeno da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomoći domaćinu Kostiću da stane na noge, a da je niz etničkih incidenata signal za međunarodnu zajednicu da učini sve da se prestane sa ugnjetavanjem Srba na Kosovu i Metohiji i da im se obezbijede elementarni uslovi za život u 21. vijeku - da žive slobodno i bezbjedno na svojim ognjištima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Porfirije: Srpski narod svoje rane nosi dostojanstveno Porfirije: Srpski narod svoje rane nosi dostojanstveno
Skandalozni grafiti osvanuli na Crkvi Svete Trojice kod Peći Skandalozni grafiti osvanuli na Crkvi Svete Trojice kod Peći
Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    16h 32m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    22h 5m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    22h 57m
    1
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    2h 5m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    23h 2m
    0