Осуде са свих страна: Криминалци и људи блиски режиму цртају графите против Бошњака!

09.08.2020. 13:20
1
ИЗВОР: borba.me

Изјава Вучића Добрашиновића, предсједника мјесне заједнице Горње Заостро, некадашњег прослављеног репрезентативца боксерске репрезентације Југославије, вишеструког првака СФРЈ, побједника балканских и медитеранских игара, угледног боксерског тренера, носиоца високих друштвених признања и награда:

- Мјештани Горњег Заостра и сви позвани учесници јучерашњег скупа у нашем селу, осуђују исцртавање псовачких графита у насељу Талум у општини Беране. Очигледна је намјера криминалаца и људи блиских режиму да ову срамоту покушају приписати појединцима који су се јуче окупили у Горњем Заостру, и сматрамо да је вријеме када се владало на оваквој врсти подјела за нама.

Основано сумњамо да се иза прљавих руку које су цртале ове псовке по Талуму, крију оне исте руке које су у последња два мјесеца више пута каменовале и моју кућу у насељу Талум, како бих помислио да иза тих напада стоје моје комшије Бошњаци. Са својом породицом живим двадесет пет година у овом насељу кога већински насељавају Бошњаци и са којима имам најљепше могуће односе, пуне пријатељског поштовања. Они који данас покушавају да моје комшије узнемире овим псовкама су у суштини исти они покварењаци који су у вријеме предсједничких избора 1997. године посјећивали и наше село Горње Заостро и објашњавали како се Мило Ђукановић првенствено ослања на равногорску идеологију, а да је Момир Булатовић стаљиниста. Касније смо сазнали да су те исте особе одлазиле у Рожаје, Плав, Гусиње и Петњицу и тамошњим становницима појашњавали да се Мило бори против српства и четника које предводи Момир Булатовић.

Пошто је све то за нама вјерујемо да смо сви заједно много тога научили и да више нико од нас грађана нема право да буде наиван и подлегне прљавим порукама.

Сигурни смо да и ова најновија акција неће проћи код честитих људи у Беранама и Црној Гори.

Једини начин да Црна Гора има бољу будућност јесте да сви грађани стану као једно и да заједно радимо на обнови ове земље која припада свима нама, ма како се ми изјашњавали, као Срби, Бошњаци или Албанци.

Црна Гора припада свима нама, а не само појединцима из врха ДПС-а.

Зато и ову режимску акцију, која је у функцији завађања људи и нација, са гнушањем одбацујемо и осуђујемо, а оне провокатор који су ово осмислили и организовали, дубоко презиремо -

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Cober 12.08.2020. 14:00
    To su Milović plaćenici.
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 54m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    22h 27m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    22h 8m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    9h 8m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    6h 58m
    0