Oсуђен на три године затвора због покушаја убиства народног посланика

07.04.2022. 19:56
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Окружни суд у Бањалуци осудио је Петра Станића (70) из Прњавора на три године и три мјесеца затвора због покушаја убиства рођака и посланика СДС у Народној скупштини Рeпублике Српске Миладина Станића.

Станићу је изречена јединствена казна, и то за покушај убиства три године, док је за недозвољено посједовање оружја осуђен на шест мјесеци затвора.

Како јединствена казна мора бити мања од збира казни за свако кривично дјело, то је Станићу изречена јединствена казна од три године и три мјесеца затвора.

Након изрицања пресуде Петар Станић је пуштен из притвора до правоснажности пресуде, односно упућивања на издржавање казне. 

Осуђеном Станићу уједно је изречена мјера безбједности забране приласка Миладину Станићу на удаљеност од 300 метара, пише Српскаинфо.

- Уколико оптужени прекрши ову мјеру забране, биће му поново одређен притвор - наводи се у одлуци бањалучког Окружног суда.

Коментари 0
Повезане вијести
Окончана драма: Мушкарац који је пријетио самоубиством у колима Хитне Окончана драма: Мушкарац који је пријетио самоубиством у колима Хитне
Једномјесечни притвор осумњиченима за покушај убиства у Палама Једномјесечни притвор осумњиченима за покушај убиства у Палама
Предложен притвор за двојицу Паљана осумњичених за покушај убиства Предложен притвор за двојицу Паљана осумњичених за покушај убиства
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    22h 41m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    15h 9m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    20h 42m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    21h 34m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    21h 39m
    0