Osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva narodnog poslanika

07.04.2022. 19:56
0
IZVOR: nezavisne.com

Okružni sud u Banjaluci osudio je Petra Stanića (70) iz Prnjavora na tri godine i tri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva rođaka i poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladina Stanića.

Staniću je izrečena jedinstvena kazna, i to za pokušaj ubistva tri godine, dok je za nedozvoljeno posjedovanje oružja osuđen na šest mjeseci zatvora.

Kako jedinstvena kazna mora biti manja od zbira kazni za svako krivično djelo, to je Staniću izrečena jedinstvena kazna od tri godine i tri mjeseca zatvora.

Nakon izricanja presude Petar Stanić je pušten iz pritvora do pravosnažnosti presude, odnosno upućivanja na izdržavanje kazne. 

Osuđenom Staniću ujedno je izrečena mjera bezbjednosti zabrane prilaska Miladinu Staniću na udaljenost od 300 metara, piše Srpskainfo.

- Ukoliko optuženi prekrši ovu mjeru zabrane, biće mu ponovo određen pritvor - navodi se u odluci banjalučkog Okružnog suda.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pokušaj ubistva Donalda Trampa sa posljedicama po nacionalnu bezbjednost Pokušaj ubistva Donalda Trampa sa posljedicama po nacionalnu bezbjednost
Pritvoren zbog pokušaja ubistva u Istočnom Sarajevu Pritvoren zbog pokušaja ubistva u Istočnom Sarajevu
Tužilaštvu predat uhapšeni zbog pokušaja ubistva u Istočnom Novom Sarajevu Tužilaštvu predat uhapšeni zbog pokušaja ubistva u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    18h 39m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    13h 22m
    5
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    23h 54m
    0
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    15h 22m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    21h 40m
    0