Освјежите лице пилингом од кафе

24.09.2020. 20:48
0

Велики број људи широм свијета дан започиње шољицом укусне кафе. Иако су подијељена мишљења о томе да ли је здраво конзумитарати кафу прије јела, истински љубитељи не одустају, јер кафа, уз неколико мана, ипак има више предности.

Домаћа кафа је изузетно богата антиоксидантима, као и неким минералним материјама - магнезијумом, калијумом, калцијумом, фосфором и сумпором. У себи садржи и масти и шећере у врло малим количинама, а велики проценат у њеном саставу заузима кофеин.

Сва ова својства кафе чине је одличном намирницом за његу коже лица. Да бисте испробали ефекте кафе на својој кожи, не морате да купујете производе с кофеином. Довољно је да уђете у своју кухињу и направите природни пилинг за лице од кафе - кофеин из кафе помаже у борби против бора, ситних линија и натечености лица те кожи враћа сјај и здрав изглед.

Рецепт за пилинг је на бази мљевене кафе и природног уља које неће изазвати зачепљење пора ни појаву акни. Пилинг од ова два састојка примјерен је за све типове коже, а препоручљиво га је користити једном до два пута седмично за најбоље резултате.

Слика

РЕЦЕПТ:

САСТОЈЦИ

3 кашике мљевене кафе

1 до 2 кашике хладно цијеђеног уља (нпр. маслиново, кокосово или бадемово)

ПРИПРЕМА

Мљевену кафу саспите у посуду - препоручљиво је да користите свјеже мљевена зрна кафе, али неће бити проблем ако користите мљевену кафу паковану у врећице. Једну кашику уља прелијте преко кафе и промијешајте да се састојци добро повежу. Уколико вам смјеса дјелује као превише сува, додајте још половину или цијелу кашику уља. Овако припремљен пилинг нанесите на лице и масирајте њежним, кружним покретима неколико минута. Најбоље је пилинг обављати изнад умиваоника јер ће се комадићи сигурно одвајати од лица како га будете масирали.

Након што сте лице измасирали лаганим покретима, смјесу оставите на лицу до двије минуте како би кафа прољепшала изглед коже и помогла у сужавању капилара. Пилинг с лица потом добро исперите хладном водом. Уље које ће остати на лицу његоваће кожу, али ако вам смета, оперите лице средством за чишћење.

Слика

Пилинг можете прилагодити својим потребама и по вољи додавати састојке које желите у главни рецепт. На примјер, ако имате суву кожу, у пилинг додајте кашику меда, који ће додатно нахранити кожу.

Уколико вас занима јаче чишћење и ексфолијација, у пилинг можете укључити шећер или морску со, чије су грануле веће од кафе те ће стога боље уклонити одумрле ћелије коже.

Добробити пилинга

* уклања одумрле ћелије коже

* пружа кожи потребне антиоксидансе

* ублажава изглед ситних линија и бора

* побољшава тен и изглед коже

* чини кожу свјетлијом те јој враћа здрав сјај

* штити кожу од слободних радикала

* смањује крвне жиле и помаже против јутарњег отицања коже

Коментари 0
Повезане вијести
Кафићи крцати, а кафа никад скупља Кафићи крцати, а кафа никад скупља
Шта је здравије ујутро, чај или кафа? Шта је здравије ујутро, чај или кафа?
Требамо ли пити кафу када смо болесни Требамо ли пити кафу када смо болесни
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    4h 58m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 3m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 12m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    22h 51m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    17h 19m
    0