Отказана пливања за Часни крст на Ћехотини и Бистрици

17.01.2023. 11:30
1
ИЗВОР: radiofoca.com

Богојављенска пливања за Часни крст на ријеци Ћехотини у Фочи и на ријеци Бистрици у Миљевини  отказана су, како је саопштено, због апела надлежних органа Републике Српске и најављених временских неприлика, високог водостаја ријека, могућих поплава и црвеног метеоаларма за подручје општине Фоча.

Пливања су била заказанa на Богојављење у 11.00 часова на Ћехотини и у 13,00 часова на Бистрици.

У саопштењу Управе Храма Светог Саве наводи се да отказивањем не умањују величину и значај празника.

- Штавише, позивамо вјерни народ да се на празник Богојављења саберемо и учествујемо у Светој божанственој литургији под сводовима нашег Светосавског храма и саборно прославимо овај велики празник Господњи и умолимо Господа за благорастворење ваздуха, изобиље плодова земаљских и времена мирна.  У име Храма Светог Саве захваљујемо се свим пријављеним учесницима, да Господ њихову жељу, вољу, добру намјеру и љубав показану на дјелу узврати благословом и милошћу својом - навели су из Храма Светог Саве.

На празник Богојављења јутарња служба у Храму Светог Саве почеће у 8.00 часова, а у наставку је Света литургија након које ће се у храму вршити велико освећење воде.

Пливање је из истих разлога отказано и у Миљевини на ријеци Бистрици, потврдио је Радио Фочи парох миљевински Љупко Медовић.

Литургија ће се служити у Храму Светог Илије у Миљевини у 9,00 часова, а након литургије обавиће се литија око храма и велико освећење воде.

Свештенство из Фоче и Миљевине пожељело је вјерницима срећан и Богом благословен надолазећи празник уз поздрав - "Бог се јави"!

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Neven 17.01.2023. 19:11
    Pametna odluka, lijepa je i tradicija plivanja, ali ipak ljudski životi trebaju biti na prvom mjestu. Kad su zbog padavina vodostaji enormno preko noći porasli, opasno je izazivati sudbinu.
Повезане вијести
Пливачи за Часни крст награде прослиједили за Милоша, Магдалену и породицу Терзић Пливачи за Часни крст награде прослиједили за Милоша, Магдалену и породицу Терзић
Рече “Бог се јави“ и скочи у Пивско језеро: Отац Лука Цицмил запливао за Часни крст (ВИДЕО) Рече “Бог се јави“ и скочи у Пивско језеро: Отац Лука Цицмил запливао за Часни крст (ВИДЕО)
Отац и кћерка пливали за Часни крст Отац и кћерка пливали за Часни крст
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    1h 4m
    4
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    18h 45m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    15h 44m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    16h 56m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    15h 50m
    0