Otkazana plivanja za Časni krst na Ćehotini i Bistrici

17.01.2023. 11:30
1
IZVOR: radiofoca.com

Bogojavljenska plivanja za Časni krst na rijeci Ćehotini u Foči i na rijeci Bistrici u Miljevini  otkazana su, kako je saopšteno, zbog apela nadležnih organa Republike Srpske i najavljenih vremenskih neprilika, visokog vodostaja rijeka, mogućih poplava i crvenog meteoalarma za područje opštine Foča.

Plivanja su bila zakazana na Bogojavljenje u 11.00 časova na Ćehotini i u 13,00 časova na Bistrici.

U saopštenju Uprave Hrama Svetog Save navodi se da otkazivanjem ne umanjuju veličinu i značaj praznika.

- Štaviše, pozivamo vjerni narod da se na praznik Bogojavljenja saberemo i učestvujemo u Svetoj božanstvenoj liturgiji pod svodovima našeg Svetosavskog hrama i saborno proslavimo ovaj veliki praznik Gospodnji i umolimo Gospoda za blagorastvorenje vazduha, izobilje plodova zemaljskih i vremena mirna.  U ime Hrama Svetog Save zahvaljujemo se svim prijavljenim učesnicima, da Gospod njihovu želju, volju, dobru namjeru i ljubav pokazanu na djelu uzvrati blagoslovom i milošću svojom - naveli su iz Hrama Svetog Save.

Na praznik Bogojavljenja jutarnja služba u Hramu Svetog Save počeće u 8.00 časova, a u nastavku je Sveta liturgija nakon koje će se u hramu vršiti veliko osvećenje vode.

Plivanje je iz istih razloga otkazano i u Miljevini na rijeci Bistrici, potvrdio je Radio Foči paroh miljevinski Ljupko Medović.

Liturgija će se služiti u Hramu Svetog Ilije u Miljevini u 9,00 časova, a nakon liturgije obaviće se litija oko hrama i veliko osvećenje vode.

Sveštenstvo iz Foče i Miljevine poželjelo je vjernicima srećan i Bogom blagosloven nadolazeći praznik uz pozdrav - "Bog se javi"!

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Neven 17.01.2023. 19:11
    Pametna odluka, lijepa je i tradicija plivanja, ali ipak ljudski životi trebaju biti na prvom mjestu. Kad su zbog padavina vodostaji enormno preko noći porasli, opasno je izazivati sudbinu.
Povezane vijesti
Plivači za Časni krst nagrade proslijedili za Miloša, Magdalenu i porodicu Terzić Plivači za Časni krst nagrade proslijedili za Miloša, Magdalenu i porodicu Terzić
Reče “Bog se javi“ i skoči u Pivsko jezero: Otac Luka Cicmil zaplivao za Časni krst (VIDEO) Reče “Bog se javi“ i skoči u Pivsko jezero: Otac Luka Cicmil zaplivao za Časni krst (VIDEO)
Otac i kćerka plivali za Časni krst Otac i kćerka plivali za Časni krst
Najčitanije
  • U toku uviđaj u stanu gdje su pronađena tijela žene i dvoje djece
    13h 47m
    0
  • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    18h 9m
    4
  • Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
    18h 34m
    0
  • Luka Gligorić učenik generacije Srednje škole „28. juni“
    16h 24m
    1
  • Kada radnik ima pravo na skraćeno radno vrijeme?
    23h 55m
    0