Откривен случај бубонске куге у Кини

20.07.2022. 14:59
0
ИЗВОР: tanjug.rs

У аутономном региону на сјеверозападу Кине, Нингси Хуи, откривен је случај бубонске куге, познате и под називом Црна смрт, због чега је издат четврти ниво упозорења како би се спријечило ширење ове јако опасне бактерије јерсиније пестис.

Четврти ниво упозорења значи да ће здравствене службе Нингсија лијечити пацијента свим расположивим средствима и имплементирати адекватне противепидемијске мјере да се осигура да не дође до ширења, пренио је кинески "Глобал тајмс".

Када је ријеч о кинеском механизму одбране од куге, четврти ниво је најнижи ниво.

У априлу ове године, у граду Баотоу, у кинеској Унутрашњој Монголији, издато је упозорење због бубонске куге, јер је код једног угинулог миша откривена куга.

Куга може да буде веома опасна по здравље људи, а смртност од бубонског типа је између 30 и 60 одсто уколико се не лијечи на вријеме, према подацима Свјетске здравствене организације.

Сматра се да је бубонска куга најфаталнија пандемија у историји човјечанства и да је досад убила између 75 и 200 милиона људи у области Евроазије и сјеверне Африке, а врхунац таласа у Европи био је у 14. вијеку, када је, вјерује се, умрло 30 до 60 одсто европске популације.

Коментари 0
Повезане вијести
Тону градови у Кини Тону градови у Кини
Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака! Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака!
Е-цигарете стижу из Кине и Малезије Е-цигарете стижу из Кине и Малезије
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 32m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    16h 29m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    14h 51m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    17h 5m
    3
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    22h 2m
    0